Ce sa pui pe gratar daca esti vegetarian

Odata cu venirea zilelor insorite, sezonul gratarelor poate fi considerat in toi. Daca ai adoptat o dieta vegetariana nu inseamna ca trebuie sa renunti la placerea de a prepara ceva pe gratar si de a te bucura alaturi de cei dragi de astfel de momente. Tot ce trebuie sa faci este sa stii ce sa pui pe gratar pentru a obtine un preparat gustos si sanatos.

Exista o serie de alternative pentru carnea preparata la gratar asa ca nu trebuie sa renunti la aceasta activitate daca iti schimbi dieta.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Iata ce poti pune pe gratar daca ai adoptat o dieta vegetariana:

Vanata, branza de capra si mamaliga – aceasta combinatie este atat de gustoasa incat nu ar trebui sa te mire daca prietenii tai vor da friptura din farfurie pentru o portie din mancarea ta.

Pentru a gati acest preparat ai nevoie de:

  • 4 vinete mici
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • o mamaliga facuta din 4 cani de apa si 1 cana de malai
  • 60 g de branza de capra

Feliaza vinetele si acopera-le cu sare, apoi unge-le cu ulei de masline si pune-le pe gratarul incins. Gateste-le in jur de 5-7 minute pe fiecare parte, apoi ia-le de pe gratar. Taie mamaliga racita felii, pune-o pe gratar si rade branza de capra peste mamaliga, dupa ce ai intors-o o data pe gratar.

Ia mamaliga de pe gratar cand capata o crusta aramie pe ambele parti, pune-o in farfurie si serveste-o alaturi de vanata coapta.

Frigarui cu dovlecel si ciuperci – gustoase, usor de facut si foarte satioase datorita ciupercilor, aceste frigarui se fac in cel mult 5 minute.

Ingredientele de care ai nevoie:

  • ciuperci intregi
  • dovlecel
  • ardei gras
  • sare si piper

Rupe coditele de la ciuperci, apoi feliaza dovlecelul si taie ardeiul gras in bucati de dimensiuni similare ciupercilor.

Pune ciupercile, ardeiul gras si feliile de dovlecel pe bete de frigarui, asezoneaza-le cu sare si piper si gateste-le pe gratarul incins.

 

 

Salata Caprese pe bat – salata Caprese este gustoasa si saatoasa, insa stiai ca o poti prepara si la gratar, sub forma de frigarui? Ei bine, iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a face asta:

  • 1/3 cana de ulei de masline
  • 3 cani de paine de casa, taiata cubulete in forma unor crutoane
  • 4 cani de rosii cherry
  • 3 catei de usturoi, taiati felii
  • 3 cani de halloumi taiata cubulete
  • sare si piper
  • otet balsamic dupa gust

Amesteca uleiul de masline cu usturoiul si pune-le apoi intr-o tigaie incinsa. Dupa 2-3 minute, ia uleiul cu usturoi de pe foc si lasa-l sa racit. Strecoara apoi uleiul pentru a scapa de bucatile de usturoi.

Pe cate un bat de frigaruie, asaza cateva bucati de paine, cateva cubulete de halloumi si cateva rosii cherry, alternand.

La final, unge frigaruile obtinute cu uleiul de usturoi, apoi asezoneaza cu sare si piper.

Pune apoi frigaruile pe gratar si gateste-le cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Serveste frigaruile Caprese calde, asezonate cu otet balsamic dupa gust. Daca doresti, poti decora farfuria cu frigarui cu cateva frunze de busuioc proaspat.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0