Bauturi racoritoare de vara, cu pepene rosu si pepene galben

Vara asta, racoreste-te cu o limonada sau cu alt tip de bautura (cu alcool sau fara, dupa preferinta), care trebuie neaparat sa contina ingredientul-vedeta al acestui sezon: pepenele.

Fie ca iti place miezul zemos al pepenelui rosu, fie ca optezi pentru varianta aromata a miezului de pepene galben, bucura-te de savoarea acestui ingredient si foloseste-l in retete si serveste-i pe cei dragi. Nu uita ca variantele de bauturi ce contin alcool nu sunt recomandate pentru cei mici, ci doar pentru adulti.

Limonada cu pepene rosu si busuioc

Ingrediente (pentru 6-8 persoane)

  • 1/2 pepene rosu mare (sau unul mic)
  • 12 lamai mici
  • 2 cesti stevia sau pui dupa gust, daca ti se pare prea dulce
  • 12-15 frunze de busuioc
  • 3,5-4 litri apa, plus mai multa, daca sunteti mai multe persoane

Mod de preparare

Combini 3 cani de apa si stevia intr-o cratita potrivita. Lasi sa dea in fiert si iei de pe foc. Adaugi frunzele de busuioc peste acest sirop simplu si le scufunzi in el. Dai deoparte, ca sa infuzeze, aproximativ 30 de minute.

Intre timp, tai coaja de la pepenele rosu si tai miezul in bucati mari. Lucrezi in mai multe etape: transformi miezul de pepene intr-un piure, intr-un blender, adaugand 1-2 cesti de apa la fiecare etapa. Strecori sucul printr-o sita mare, intr-o carafa foarte incapatoare sau intr-un alt recipient pentru bauturi. Dai deoaparte bucatile solide.

Storci lamaile si adaugi zeama peste sucul de pepene. Torni in siropul de stevia care s-a racit zeama de lamaie, impreuna cu restul de apa (poti sa lasi frunzele de busuioc, pentru un plus de savoare). Gusti si adaugi mai multa apa, daca este nevoie. Dai la frigider si servesti limonada cu gheata.

Bautura racoritoare cu pepene rosu

Ingrediente

  • 4 cani mari de pepene rosu, taiat cubulete, de la frigider
  • 60 ml zeama de lime
  • 80 ml rom
  • 1 cana cuburi de gheata
  • 60 ml lapte de cocos

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele in blender, pana la omogenizare. Dai paharele in care vrei sa servesti bautura prin zahar tos, intorcandu-le cu gura in jos. Servesti bautura in pahare decorate cu o felie de lime sau cu o felie mica si subtire de pepene rosu.

Gin tonic cu pepene galben Honeydew

Ingrediente (4 cocktailuri)

  • 4 cani de bilute sau cubulete de miez de pepene galben Honeydew (de la un pepene de aproximativ 500 g) - pastrezi cateva pentru ornat
  • 1/4 ceasca zahar
  • 60 ml apa
  • gin, dupa preferinta
  • apa tonica, dupa preferinta
  • cuburi de gheata

Pentru decor:

  • cubulete sau bilute de pepene galben, infipte pe scobitori

Mod de preparare

In vasul unui blender, adauga miezul de pepene galben, zaharul si apa. Mixeaza pana obtii o compozitie fina, pana la omogenizare, cam 1 minut. Asaza o sita deasupra unui bol mare. Toarna piureul de pepene galben in sita si arunca pulpa. Daca ai descoperit ca aceasta compozitie e prea groasa, o mai poti strecura o data. Daca ai o panza curata si fina, ca tifonul, e suficient sa strecori piureul o singura data.

Adaugi cateva cuburi de gheata in fiecare dintre cele 4 pahare. Toarna in fiecare pahar cam 100 ml de suc de pepene galben. In fiecare pahar, toarna 30-60 ml de gin (dupa gust) si toarna si un strop de apa tonica rece. Decoreaza bautura cu o scobitoare pe care ai infipt, in prealabil, cateva cubulete de pepene galben Honeydew, si serveste-o imediat invitatilor tai.

Cocktail bellini cu pepene galben Honeydew

Ingrediente

  • 1/2 pepene galben mare, taiat cuburi
  • 2 linguri zeama de lime
  • zahar, dupa gust, in functie de cat de dulce e pepenele
  • 1 sticla de prosecco rece, sampanie sau alt vin spumant

Mod de preparare

Combini pepenele galben, taiat cuburi, cu zeama de lime si cu zaharul intr-un blender si mixezi pana obtii un piure fin.

Strecori acest piure, lasi la frigider cel putin 30 de minute sau pana cand esti gata sa il folosesti.

Torni piureul de pepene galben Honeydew in pahare speciale pentru sampanie, dar nu le umpli decat pana la jumatate.

Torni prosecco sau alt vin spumant, dupa cum preferi, turnand usor, pentru a evita sa dea bautura pe afara. Amesteci usor si servesti imediat acest cocktail.

PONT:

Pentru o varianta non-alcoolica, poti sa inlocuiesti prosecco sau vinul spumant cu apa minerala, cu limonada acidulata sau cu un suc de mere acidulat.

 

Sursa foto: shutterstock.com

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0