5 retete sanatoase de froyo

Froyo este un termen ce provine din engleza, obtinut prin alipirea cuvintelor “frozen” (n.r. inghetat) si “yoghurt” (n.r. iaurt). Froyo este o inghetata sanatoasa, pe baza de iaurt, iar pentru a te asigura ca nu contine substante nesanatoase sau indulcitori artificiali, poti prepara chiar tu acasa acest desert.

Froyo cu sfecla si miere

Timp: 1 ora

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ingrediente: 3 cani de iaurt grecesc cu 2% grasime, 5 sfecle, ½ cana de miere, 1 lingurita de ulei de masline si un praf de sare.

Incinge cuptorul la 250 de grade Celsius. Pune cele 5 sfecle in intr-o tava mai inalta, dupa ce le-ai masat cu uleiul de masline si cu putina sare. Coace sfecla in jur de 45 de minute, las-o sa se raceasca si indeparteaza apoi coaja acesteia. Prepara din sfecla un piure, amesteca-l cu iaurtul grecesc  si cu mierea. Introdu compozitia obtinuta la congelator, unde o vei lasa pret de cel putin 30 de minute. Seveste froyo-ul imediat ce capata textura dorita.

Froyo cu banane si unt de arahide

Timp: 1 ora

Ingrediente pentru 4 portii: 2 banane mari, inghetate, 230 g de iaurt grecesc, 2 linguri de lapte condensat, 2 linguri de unt de arahide, un praf de sare, 4 crackersi cu graham.

Pune in blender bananele congelate, iaurtul grecesc, laptele condensat, untul de arahide si un praf de sare. Tranforma-le intr-un piure. Pune crackersii cu graham intr-o punga si piseaza-i bine, apoi pune-i in compozitia preparata anterior. Introdu totul in congelator. Scoate froyo-ul din congelator si serveste-l.

Froyo cu capsune

Timp: 1 ora

Ingrediente pentru 4 portii: 2 cani de capsune congelate, 2 linguri de miere, ¼ cana de iaurt grecesc, ½ lingura de zeama de lamaie.

Pune in blender capsunele congelate, mierea, iaurtul si zeama de lamaie. Dupa 3 minute, introdu amestecul obtinut la congelator, unde il vei lasa sa capete textura dorita.

 

 

Froyo cu piersici

Timp: 1 ora

Ingrediente pentru 4 portii: 450 g de piersici congelate, ½ cana de iaurt grecesc, 3 linguri de miere, zeama de la ½ lamaie.

Pune piersicile congelate in blender, impreuna cu iaurtul, cu mierea si cu zeama de lamaie. Foloseste blenderul pret de 5 minute, ori pana cand textura amestecului devine una cremoasa. Pune amestecul obtinut intr-un recipient si introdu recipientul in congelator. Dupa ce froyo-ul obtine textura dorita de tine, il poti consuma.

Froyo cu ciocolata si cirese

Timp: 6 ore 15 minute

Ingrediente: 4 cani de iaurt grecesc, 1 cana de iaurt degresat, 2/3 cana de zahar, 1 ½ lingurita de esenta de vanilie, 1/3 cana de pudra de cacao, 1 ½ cana de cirese fara sambure.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pune laptele, zaharul si esenta de vanilie intr-o tigaie si incalzeste-le impreuna pana cand zaharul se dizolva. Poti amesteca din cand in cand, pentru a accelera topirea zaharului. Lasa apoi acest amestec sa se raceasca. Separat, pune iaurtul intr-un bol, alaturi de pudra de cacao. Incorporeaza amestecul de lapte si zahar in aceasta compozitie. Completeaza totul cu ciresele injumatatite, acopera bolul cu folie de plastic si introdu totul la congelator, unde vei permite froyo-ului sa stea cel putin 6 ore. Consuma froyo-ul fie ca atare, fie decorat cu cireste proaspete.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0