Cum sa indepartezi gelul de pe unghii acasa fara sa iti distrugi unghiile naturale

Manichiura cu gel este ideala pentru femeile ocupate, care prefera sa apeleze la ajutorul manichiuristei o data la trei saptamani si sa aiba unghii impecabile zi de zi. Ei bine, acesta este scenariul ideal, insa ce te faci daca una dintre unghii ti se rupe ori gelul se sparge? Raspunsul este: mergi la salonul de infrumusetare pentru a indeparta gelul de pe unghii. Ei bine, exista situatii in care timpul nu iti permite sa amani si ai nevoie de o solutie rapida pentru a indeparta gelul de pe unghii rapid.

Cea mai simpla metoda, dar si sigura pentru sanatatea unghiilor tale, consta in indepartarea gelului de pe unghii la salonul de infrumusetare. Daca insa circumstantele nu iti permit sa faci acest lucru, exista doua metode pe care le poti folosi chiar tu, acasa, pentru a indeparta gelul de pe unghii.

Metoda foliei de aluminiu

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

O metoda eficienta de indepartare a manichiurii cu gel este metoda foliei de aluminiu. Pentru ca aceasta metoda sa functioneze ai nevoie de:

 • 10 bile de vata din bumbac organic
 • 10 bucati de folie de aluminiu, suficient de mari pentru a-ti infasura degetele in ele
 • acetona pura
 • pila de unghii speciala pentru manichiura cu gel
 • bat de portocal
 • vaselina cosmetica

Incepe prin a pili suprafata unghiilor, astfel incat sa indepartezi primul strat de gel. Apoi, aplica vaselina cosmetica pe pielea din jurul unghiilor si pe buricele degetelor, astfel incat sa se creeze un strat protector impotriva acetonei. Inmoaie apoi bilele de vata din bumbac in acetona si pune cate o bila pe fiecare unghie, infasurand imediat fiecare unghie in folie de aluminiu. Lasa apoi acetona sa actioneze pret de 30 de minute. Apoi, foloseste batul de portocal pentru a indeparta bucatile de gel dezlipite deja de pe suprafata unghiei. Daca vei constata ca e necesar, poti aplica inca o bila de vata pe unele unghii, pe care le vei infasura din nou in folie de aluminiu. De aceasta data, nu lasa acetone sa actioneze mai mult de 5 minute.

Dupa ce ai indepartat gelul de pe toate unghiile, spala mainile cu apa si sapun din belsug. Hidrateaza apoi mainile, dar si unghiile cu o crema hidratanta si foloseste un tratament pentru unghii.

Metoda inmuierii unghiilor

Aceasta metoda este mai agresiva decat metoda foliei de aluminiu, mai ales pentru pielea de pe degetele tale.

Pentru a folosi metoda inmuierii pentru indepartarea gelului de pe unghii ai nevoie de:

 • 1 bol de dimensiuni mari
 • 1 bol de dimensiuni reduse
 • acetona pura
 • pila de unghii
 • bat de portocal
 • vaselina cosmetica
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Umple bolul mare cu apa calduta. Umple bolul mai mic cu acetona si asaza-l in bolul mai mare, pentru ca acetona sa se incalzeasca treptat. Intre timp, pileste primul strat de gel de pe unghii. Apoi, maseaza-ti mainile cu vaselina cosmetica, insistand pe zonele de langa unghii. Inmoaie-ti unghiile in bolul cu acetona si lasa-le acolo pret de 10-15 minute. Foloseste apoi batul de portocal pentru a indeparta gelul de pe unghii. Spala-ti apoi bine mainile si hidrateaza-le cu un ulei precum cel de argan ori de sambure de strugure.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0