Cele mai frecvente 9 cauze pentru incetinirea ritmului de slabire si solutiile potrivite - Partea a III-a

Cele mai frecvente 9 cauze pentru incetinirea ritmului de slabire si solutiile potrivite

Dormi mai putin de 7 ore pe noapte

Lipsa de somn are consecinte devastatoare asupra sanatatii, starii de bine, dar si asupra apetitului. Organismul nostru simte nevoia sa compenseze lipsa de somn prin mancare, ca mod de a-si procura energia de care are nevoie pentru a functiona in parametri optimi.

Un numar mai mic de 7 ore de somn pe noapte deregleaza hormonal organismul, declanseaza pofte alimentare de tot felul si alimenteaza mancatul emotional, influentand astfel in mod direct greutatea.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Hormonii direct influentati de lipsa de somn sunt leptina, responsabila cu senzatia de satietate si grelina, care da senzatia de foame. Lipsa de somn scade nivelul leptinei si creste nivelul grelinei, iar organismul tanjeste dupa dulciuri sau grasimi care sa-i dea energia care ii lipseste.

Ești sub influenţa stresului

E deja de notorietate faptul ca stresul ingrasa, pentru ca te face sa mananci mai mult fara sa ai nevoie de acele calorii, pe fond emoţional.

Mecanismul a fost descoperit si explicat astfel: in momentele de tensiune, creste nivelul hormonului de stres, cortizolul, ca reactie de aparare a organismului. Cand acest hormon o ia razna din cauza stresului, dulciurile si in general mancarea rapida par sa fie singura consolare.

Daca si tie ti se intampla acelasi lucru, incearca sa alegi alimente dulci de calitate, precum fructele proaspete sau uscate, care nu iti aduc doar calorii goale precum zaharul din prajituri si bomboane, ci si o multime de vitamine, minerale si antioxidanti care ajuta corpul cu adevarat sa faca fata momentelor de stress de orice fel.

Ti-ai pierdut motivatia

Cele mai multe persoane, dupa cateva zile de „stagnare” ponderala se descurajeaza si tind sa abandoneze dieta sau sa faca un exces, ceea ce le demotiveaza si mai mult. Sau se consoleaza cu numarul de kilograme pierdute pana in momentul stagnarii si revin la dieta care le-a dus la ingrasare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Cel mai important dintre toate este insa sa inveti sa nu disperi. Nu degeaba se numeşte „razboiul” sau lupta” cu kilogramele in plus! Gandeste procesul de slabire ca pe un maraton, priveste-l ca pe un plan pe termen lung, impartit in saptamani sau luni. Invata sa te odihnesti atunci cand ai obosit, ajusteaza strategia, planul, drumul, insa nu renunta niciodata la tinta pe care ti-ai propus-o!

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0