Cum îti întineresc instantaneu tenul cuburile de gheață

Vrei să îți împrospătezi instantaneu tenul și să estompezi ridurile fine din jurul ochilor și gurii? Nu ai nevoie decât de un banal cub de gheață, pe care să știi cum să îl folosești.

Temperatura scăzuta aplicată pe față are o varietate de beneficii pentru îngrijirea pielii. De fapt, mulți oameni păstrează anumite produse de îngrijire a pielii în frigider, deoarece formulele răcite pot ajuta la reducerea inflamațiilor și la netezirea pielii. 

Recomandările experților DOC.ro
  

Makeup artiștii folosesc acest truc de foarte mult timp pentru o piele întinsă și hidratată. Putem spune că această tehnică nu este una „high-tech”, dar cu toate acestea, în ultima perioadă a suferit îmbunătățiri. Această abordare a frumuseții sub zero grade a evoluat în instrumente de crioterapie care promit o strălucire de neegalat și o piele netedă. Cu toate acestea, un cub de gheață poate face minuni pentru tenul tău, estompând ridurile, împrospătând pielea, calmând inflamația și arsurile și totodată combatând pungile de sub ochi.

Gheața este un agent terapeutic folosit în medicină ca parte integrantă a tratamentului și reabilitării leziunilor. Utilizarea pachetelor de gheață este larg răspândită datorită eficacității, confortului, costurilor reduse și ușurinței de transport. Compresele de gheață pot fi făcute cu orice formă de gheață, cu toate acestea, două forme utilizate în mod obișnuit sunt gheața cuburi și gheața zdrobită. S-a demonstrat cum că gheața reduce eficient durerea și umflăturile în timpul răspunsului inflamator după leziune. Se consideră că ajută la controlul durerii prin inducerea anesteziei locale în jurul zonei de tratament. Cercetătorii au arătat, de asemenea, că scade edemul, viteza de conducere nervoasă, metabolismul celular și fluxul sanguin local.

Cum să îți întinerești tenul cu ajutorul unui cub de gheață

Frumusețea și îngrijirea au fost mereu concepte abordate în societate, de la clasicii filosofi și până la studiile neuro-psihologice moderne. Diferite aspecte ale frumuseții, de la intelectual la pur fizic, au primit o atenție extraordinară. Definiția adevărată a conceptului de frumusețe este încă ambiguă și nu există o explicație unanimă pentru aceasta. Se pare că definiția frumuseții diferă în mintea fiecărui individ și de-a lungul istoriei omenirii.

În această ordine de ei, mereu s-au căutat tratamente și soluții benefice pentru frumusețe și sănătate, iar astfel, gheața și temperaturile scăzute au avut un mare avânt în această direcție.

Temperatura scăzută a cubului de gheață va stimula circulația sanguină la nivelul feței, îmbunătățind oxigenarea epidermei și oferind un aspect fresh chipului tău. Totodată, cubul de gheață este foarte rece și va determina “strângerea” pielii, ceea ce înseamnă că ridurile fine de pe față vor fi estompate.

Mai mult decât atât, cubul de gheață va hidrata pielea. Este cunoscut faptul că pielea hidratată pare mai tânără, ridurile fiind mai puțin vizibile decât atunci când pielea este deshidratată.

Fă-ți un obicei din a masa fața și gâtul în fiecare dimineață, după ce te demachiezi, cu un cub de gheață. Folosește mișcări circulare și masează pielea până când cubul este pe jumătate topit. Șterge-ți apoi fața prin tamponarea cu un prosop absorbant și aplică crema hidratantă și machiajul, așa cum o faci de obicei.

Seara, înainte de culcare, repetă această operațiune, după ce te demachiezi.

Ce alte beneficii poate avea un cub de gheață pentru pielea ta

Calmează arsurile solare

Pielea arsă de soare este roșie și inflamată, însă dacă aplici cuburi de gheață vei observa că inflamația este combătută și dispare treptat și disconfortul specific arsurilor solare.

Combate porii dilatați

Dacă ai probleme cu porii dilatați, îi poți închide cu ajutorul cubului de gheață. Masează-ți tenul cu ajutorul cubului, având grijă să insiști pe zonele cu probleme de acest gen – nas, bărbie, obraji. Rezultatele se văd imediat.

Reduce pungile de sub ochi

Ai pungi sub ochi, mai ales în zilele foarte călduroase ori după o noapte pierdută? Le poți estompa tot cu gheață. Înfășoară cubul de gheață într-o pungă și folosește-l pe post de compresă pentru zona de sub ochi. După câteva minute, poți îndepărta cubul de gheață. Rezultatele se vor observa imediat. Pentru un efect wow, poți face cuburi de gheață din ceai verde în loc de apă. Însă, dacă faci asta, nu înfășura cubul de gheață în pungă, ci lasă-l ca atare, astfel încât antioxidanții să pătrundă în piele pe măsură ce gheața se topește.

Reduce secreția de sebum

Dacă ai probleme cu sebumul în exces cuburile de gheață te pot ajuta. Gheața îndepărtează uleiurile naturale de la nivelul pielii, reduce producția de sebum și totodată lasă tenul cu un aspect foarte fresh. Imediat după ce îți speli fața cu un gel de curățare, masează-ți pielea cu un cub de gheață și apoi usuc-o cu un prosop. Pentru rezultate și mai bune, poți pune în apa cu care faci cuburile de gheață și câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai, care este eficient în tratarea acneei.

Ameliorează inflamația de la nivelul pielii

Fie că ai de-a face cu o eczemă, fie că ai făcut o procedură cosmetică și pielea s-a inflamat, un cub de gheață îți poate rezolva problema. Tot ce trebuie să faci este să îl ții pe zona inflamată preț de câteva minute.

O formulă pentru zile dogoritoare de vară

Produsele răcoritoare de îngrijire sunt utile în special pentru persoanele cu ten sensibil, gras și pentru persoanele care se confruntă cu umflarea anumitor zone, roșeață și sensibilitate. În zilele dogoritoare de vară, un cub de gheață este tot ce ne-am putea dori. Pe lângă starea de răcorire instantă pe care o oferă, faptul că ajută tenul în inflamații, reducerea sebumului, pungilor de sub ochi și combaterea porilor dilatați, sunt avantaje mult dorit de oricine.

Amestecă un castravete cu zeamă de lămâie, miere și ceai verde într-un bol de mărime medie. Tuarnă mixul creat în forme pentru gheață și introdu totul în congelator. Din momentul în care cuburile de gheață sunt gata, într-un interval de timp de aproximativ 4-6 ore, scoate formele din congelator. Lasă totul deoparte timp de un minut, astfel încât cuburile să fie mai ușor de îndepărtat din formă și să nu fie nici prea reci pentru tenul tău. Scoate un cub din formă și începe să-l masezi pe întregul ten și pe gât cu mișcări spre exteriorul feței, astfel încât pielea să se întindă. Procedează astfel până când întregul cub este topit. Pentru îndepărtarea rezidurilor, șterge tenul cu un prosop umezit și tamponează  mai apoi cu unul uscat și moale. Continuă procesul cu crema de față preferată pentru a intensifica hidratarea și pentru a te bucura de toate beneficiile cubului de gheață pregătit de tine cu drag.

Când trebuie evitată gheața

Expunerea prelungită la frig poate afecta piela pe termen lung. Dacă suferiți de orice afecțiune a pielii sau problemă de sănătate, discutați cu medicul specialist despre efectuarea tratamentului cu gheață, deoarece poate cauza probleme mai târziu.

Pot apărea următoarele afecțiuni:

  • Chilblains – pete roșii decolorate pe piele care se dezvoltă ca urmare a inflamației vaselor de sânge din cauza expunerii repetate la frig.
  • Acrocianoza – colorarea albăstruie a mâinilor, picioarelor și uneori a feței, din cauza frigului.
  • Urticarea rece – formarea de urticarie însoțită de mâncărimi pe piele, din cauza frigului.
  • Crioglobulinemie – îngroșarea proteinelor anormale din sânge din cauza frigului.
  • Paniculita rece – aceasta afectează de obicei fața copiilor.

 Ai grijă zilnic de pielea ta, hidrateaz-o, exfoliaz-o și ridurile vor apărea mai târziu. E important însă să știi că pielea are nevoie și de îngrijire din interior – asta înseamnă că nu este suficient să aplici la nivel cutanat produse cosmetice pe bază de vitamine și minerale, ci ideal ar fi să administrezi suplimente care conțin antioxidanții și nutrienții de care pielea ta are nevoie.

 

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar mai putea interesa și...



DE SEZON

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0