7 obiceiuri la care trebuie să renunți pentru a avea un ten sănătos

Machiajul este ceva foarte personal. Fiecare dintre noi are rutină zilnică a machiajului: de la machiajul natural impecabil aplicat sau un look minimalist raportat doar la un gloss discret pe buze.

Indiferent de categoria unde va clasați, noțiunile de make-up cu ajutorul cărora va conturați machiajul, probabil sunt consecințe ale unor experimente personale sau din auzite, și, poate, prea puțin provenite din partea oamenilor avizați, precum makeup artiști, specialiști în cosmetică sau dermatologi. Dacă nu le raportați la standardul minim de igiena, aceste noțiuni vă pot afecta sănătatea sub forma unor iritații sau chiar afecțiuni ale tenului.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Evident, nu-mi asum calitatea de judecător, însă niște reguli stricte de igiena nu strică, ca să nu mai vorbim de senzația de răsfăț când folisim un produs nou. Nu mă înțelegeți greșit: nu încurajez consumerismul de fapt fac referire la termene de valabilitate ale fiecărui produs de makeup (această fiind temă unui viitor articol).

1. Consumați cu moderație testerele de machiaj din magazine

Specialiștii susțin că aceste testere pot fi infectate chiar și cu e-coli pe lângă multe alte bacterii. Doar imginati-vă ce se întâmplă peste weekend la standurile de makeup când sunt invadate de pasionatele de makeup dornice să testeze toate noile texturi, culori și produse. Chiar credeți că fiecare își dezinfectează mâinile înainte de a le testa...
Soluția pentru a încerca totuși produsul înainte de al cumpăra este să-l verificați cu ajutorul unor eșantioane.

2. Folosirea pensulelor de machiaj murdare

Chiar dacă sunt pensulele personale și sunt folosite exclusiv de voi, acestea trebuiesc spălate din când în când. Pensulele se murdăresc ușor, iar cele care dezvoltă cel mai ușor germeni sunt cele folosite pentru texturile fluide sau grase ( fond de ten, anticearcăn, ruj etc). Nu trebuie depășit intervalul de 2 săptămâni dacă aveți un ten fără probleme. În cazul aplicării unui tratament medical pensulele trebuiesc spălate și dezinfectare zilnic.

3. Dormitul cu machiaj pe față

Chiar dacă aveți sau nu machiaj pe față, etapă demachierii și hidratării înainte de somn este indispensabilă.
Indiferent de nivelul crescut de oboseală această etapă nu trebuie sărită. Pentru situațiile în care va tentează maxim să dormiți cu față acoperită de machiaj cel mai indicat ar fi să aveți pe noptieră de lângă pat un pachet de șervețele umede. Fie speciale pentru demachiat fie pentru bebeluși. Mai bine așa decât deloc. Atenție la tipul de șervețele umede să nu fie antibacteriene: conțin parfum și nu este recomnadat pentru ștergerea machiajului, mai ales în cazul unui ten sensibil.

Nu trebuie omis un aspect foarte important: machiajul convențional ( nu și cel mineral) lăsat peste noapte pe piele sufocă porii și îi încărca. Drept consecință pot apărea diverse imperfecțiuni precum coșuri sau comedoane.

Variantă optimă pentru demachiere este să folosiți produsele specifice tenului vostru în ceea ce privește laptele/apă demachianta și cremă. De preferat că șervețele umede să fie folosite în cazuri extreme că să nu irite tenul prin comparație cu senzația plăcută conferită de dischetele de demachiat.

https://doc.ro/machiaj-de-seara-ocazie-elegant

4. Folosiți produse de makeup expirat?

Folosirea constanța a produselor de makeup expirate poate genera iritații grave la nivelul tenului, ochilor și a buzelor.
Cele mai perisabile produse sunt cele fluide și grase ce au contact direct cu aerul: fond de ten, anticearcăn, mascara, ruj, gloss. Cele sigilate cu pompița au un termen mai lung de valabilitate că și creioanele în lemn față de cele retractabile ( în ambalaj de plastic).

5. Pomparea periuței de mascara

Dacă pomparea se face foarte rapid există marele risc să între aer în interiorul tubului și acesta să usuce mai rapid textură din interior. Pe lângă această mai pot intră și bacterii ce pot afecta calitatea texturii sau chiar a firelor de gene: cad mai repede.

6. Machiajul în mașină

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Riscurile sunt multiple atunci când decideți să vă faceți machiajul în mașină. Chiar am auzit de cineva care în timp ce își ondula genele și le-a zmuls cu undulatorul în urmă unei frâne puternice. Nu aș riscă! Cel puțin nu în mers. Nici ca șofer și nici că pasager. Virtutea inerției este valabilă și pt copilot dar și pentru orice pasager aflat în mașină, așa că orice loc ai ocupă din mașină riscul să te rănești, pătezi este considerabil.

7. Depozitarea produselor de makeup în baie

Doar pentru că în această încăpere există o oglindă mare cu multă lumina ( de cele mai multe ori artificială) nu este o scuză pentru a depozita produsele de makeup. Cel mai indicat este să le adunați într-un sertar al unei comode aflate aproape de un geam generos situat într-o cameră ventilată.

Umiditatea la care sunt expuse produsele de makeup în baie scurtează viață produselor și crează un mediu propice dezvoltării bacteriilor și germenilor.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0