Transpiri excesiv? Hipertiroidismul poate fi una dintre cauze

Nu va mai stresati din cauza lucrurilor fara importanta. Un sfat bun pentru majoritatea persoanelor, nu si pentru unul din milioanele de pacienti diagnosticati cu hipertiroidism.

Persoanele care sufera de hipertiroidism transpira fara niciun motiv. Iar sistemul de control al temperaturii corpului mult prea solicitat le poate determina sa evite socializarea. De cele mai multe ori, hipertiroidismul nu este diagnosticat, spune dr. Robert Korst, director al centrului de hipertiroidism al Valley Health System din Ridgewood, New Jersey.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Transpiratia este o activitate involuntara care controleaza temperatura corpului. Organismul transpira pentru a-si reduce temperatura si excreta substantele toxice, a explicat Korst intr-un comunicat al sistemului de sanatate Valley. Totusi, persoanele cu hipertiroidism transpira mai mult decat este nevoie pentru reglarea temperaturii corpului. Doar ideea de a da mana cu cineva poate sa provoace transpiratie la nivelul palmelor, la subrat sau chiar la nivelul picioarelor. In anumite cazuri, hiperhidroza apare la nivelul intregului corp, a mai adaugat Korst.

Transpiratia excesiva poate produce anxietate si disconfort, in special intr-un cadru de socializare. Transpiratia poate aparea in orice moment, chiar si atunci cand organismul nu are nevoie sa-si reduca temperatura. Anumite alimente, nicotina si cafeina pot inrautati aceasta afectiune.

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Deseori, hiperhidroza se instaleaza in copilarie, iar factorul genetic ar putea avea un rol in dezvoltarea acesteia. Exista trei tipuri principale, fiecare avand propriul tratament:

  1. Hiperhidroza focala primara: Persoanele care sufera de aceasta afectiune se pot trata medicamentos sau chirurgical. Transpiratia poate aparea la nivelul anumitor parti ale corpului, precum picioarele, mainile, fata sau la subrat. In cazurile grave, transpiratia curge pe piele sub forma de picaturi, ceea ce provoaca anxietate si depresie sau iritatii si infectii. 
  2. Hiperhidroza idiopatica generalizata: Aceasta forma implica transpiratie excesiva pe o mare parte a corpului. 
  3. Hiperhidroza secundara generalizata: Afectiuni medicale, precum menopauza, tulburarile tiroidiene sau diabetul, pot cauza aceasta forma de hipertiroidism. Poate fi provocata si de medicamente, sport sau caldura. Dermatologul poate stabili cauza si recomanda un tratament. 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0