Sulfat, sodiu si parabeni - Cum alegem produsele cele mai bune pentru par?

Ce inseamna sa alegi produse de ingrijire sau de styling "naturale", care nu contin substante chimice care afecteaza, utilizate repetat si indelungat, scalpul si firul de par?

sulfat-sodiu-si-parabeni

Intrebare legitima, mai ales cu toate posibilitati de ingrijire acasa ori profesionala de care dispunem.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Traditional, sulfatii, parabenii si sodiul afecteaza aproape ireversibil podoaba capilara. Prin cercetari profunde si indelungate, producatorii au incercat inlaturarea lor  - si au si reusit - aproape completa.

De ce? Vedem impreuna, in cele ce urmeaza.

Sulfatii sunt o componenta de baza in produsele de curatenie, denumiti si agenti activi de suprafata. Prin intermediul lor se creeaza spuma si acel "scartait" dupa spalare si de aceea se regasesc in sampoane. Insa, "scartaitul" se obtine pentru ca, in esenta, sulfatii "curata" uleiurile naturale din firul de par si, de principiu, au un efect abraziv. Dau iritatii, roseata, mancarime si chiar tumefiere a scalpului. In aceeasi masura, indeparteaza culoarea si reduc hidratarea. De aceea e o greseala sa folositi sampoane pe baza de sulfati dupa tratamentele cu cheratina. Ca sa clasam suboiectul, cautati sampoane care au cantitate redusa sau ZERO de sulfat. Parul ramane hidratat si scalpul sanatos.

Clorura de sodiu sau eterna sare de bucatarie e, la randu-i, destul de invaziva atunci cand vine vorba de par. Este folosita in sampoane ca agent de ingrosare. Asa cum daca mancam multa sare ne dauzeaza, la fel si daca "ne hranim" parul cu prea mult sodiu, vom suferi repercusiuni: uscaciune si fragilitate.

Parabenii au fost folositi in industria cosmetica inca din anii '50 pentru ca sunt incolori, se scot usor din par insa pot cauza deshidratare si pot afecta sanatatea foliculului.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Asadar, in masura in care e posibil, evitati parabenii, sulfatii si sodiul in produsele de ingrijire. Poate ca, pe moment pare neimportant, dar uzura se instaleaza si, in ani, se resimte - volum scazut, uscare excesiva, multe fire pierdute.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0