Produse si ingrediente naturale cu care poti ingriji pielea bebelusilor

Cand te afli la cumparaturi si cauti produse de ingrijire pentru bebelusul tau, este de dorit - si chiar recomandat - sa folosesti produse si ingrediente care sunt sigure pentru pielea delicata a micutului tau.

Asa ca este normal sa vrei sa fii informata si sa stii ce produse au riscuri mici de a produce iritatii pe pielea bebelusului tau si ce produse ori ingrediente naturale sunt indicate, tocmai pentru ca protejeaza pielea celui mic.

Te-ai intrebat vreodata de ce bebelusul tau are nevoie de produse speciale pentru ingrijirea pielii? Ei bine, medicii dermatologi iti vin in ajutor cu acest raspuns. Produsele care sunt concepute pentru toata lumea (pentru adulti, de exemplu) ar putea dauna pielii bebelusului. Asa ca regula "de aur" de care trebuie sa tii cont cand mergi la cumparaturi este sa cauti produsele care au ingrediente naturale si care au formule special create pentru bebelusi.

 

Pielea bebelusului este mai subtire, mai delicata si mai predispusa la uscare in comparatie cu pielea unui adult, tocmai de aceea, produsele si ingredientele folosite ar trebui sa foloseasca agenti de curatare cu o actiune blanda si ar trebui sa protejeze echilibrul natural al pielii bebelusului tau, in timp ce mentin echilibrul stratului exterior protector.

Ingrediente care pot cauza iritatii

Multe produse asa-zis "naturale" pot sa contina ingrediente care pot face rau pielii micutului tau, iar asta nu inseamna ca "natural" inseamna si ca acel produs este mai sigure decat cele clasice. Parfumul, sapunul si alcoolul care se gasesc de cele mai multe ori in produsele destinate adultilor pot sa irite pielea bebelusului tau si pot cauza chiar o reactie alergica. Prin urmare, produsele de ingrijire a pielii concepute special pentru bebelusi ar trebui sa aiba cantitati cat mai mici de parfum si nu ar trebui sa contina sapun sau alcool pe lista de ingrediente.

Ce produse sunt cele mai bune daca bebelusul are eczema

 
 

Daca bebelusul tau are deja pielea uscata sau sufera de eczema, este important sa folosesti doar produse pe baza de ingrediente emoliente si sa eviti toate produsele parfumate. Alege de la farmacie sau roaga medicul pediatru sa iti recomande in acest sens produse special concepute pentru pielea bebelusului cu eczema: creme si unguente emoliente, produse emoliente pentru baie, produse fara sapun si produse fara parfum, care vor ajuta la restabilirea barierei naturale a pielii bebelusului tau si vor impiedica uscarea pielii. Acestea sunt produse emoliente speciale pe care le gasesti la farmacie si poti spala atat corpul, cat si parul bebelusului cu acest tip de produse.

Daca bebelusul tau are eczema si vrei sa ii faci un masaj, cel mai bine este sa folosesti crema sau produsul emolient prescris de medic in timpul masajului si sa nu optezi pentru un alt produs, pentru a nu afecta si mai mult pielea celui mic.

Ce sa cauti atunci cand alegi produsele pentru baita bebelusului

Exista multe optiuni naturale disponibile pe piata si in farmacii ori in magazinele online care te ajuta cand vine vorba despre baita bebelusului. Tine cont de sfaturile medicilor dermatologi:

  • Cu cat sunt mai putine ingrediente, cu atat mai bine. Daca pe produs este o lista masiva de ingrediente, probabil ca este cel mai bine sa alegi altceva, mai ales daca nu intelegi toate cuvintele enumerate pe eticheta. Produsele de baie eficiente si sampoanele pentru bebelusi nu au nevoie de o lista kilometrica pentru a-si face treaba cat mai bine.
  • Alege produse neparfumate - Cauta in farmacii produse neparfumate pentru bebelusi, pentru a evita problemele legate de sensibilitati si alergii. Daca preferi, totusi, ceva usor parfumat, opteaza pentru produsele parfumate in mod natural, care folosesc uleiurile esentiale in locul substantelor chimice pe care le gasesti, de regula, pe lista de ingrediente. Nu uita ca uleiurile esentiale pure pot fi extrem de puternice, asa ca asigura-te ca testezi intotdeauna produsul pe o portiune mica de pe pielea micutului tau.
  • Cauta produse cu intrebuintari multiple - Chiar daca sapunurile si produsele de baie pentru bebelus sunt naturale, daca gasesti un produs care "le face pe toate" te ajuta sa iti reduci costurile si sa reduci numarul de produse de care ai nevoie. De pilda, poti cauta un sampon care poate fi folosit si pentru a-i face celui mic baita, spalandu-i astfel si corpul, si capul.

Bine de stiut!

  • Cel mai indicat este sa nu ii faci baita bebelusului tau imediat dupa ce l-ai hranit sau cand ii este foame ori este obosit. Asigura-te ca in incaperea in care ii faci baie este suficient de cald.
  • Dupa baita este cel mai bun moment pentru a-i face bebelusului tau un masaj. Nu uita ca masajul il poate ajuta sa se relaxeze si sa doarma mai bine. Evita sa folosesti orice fel de uleiuri sau lotiuni pana cand bebelusul are cel putin 1 luna de viata.
  • Iata cateva produse si ingrediente naturale cu care poti ingriji pielea bebelusului: extractul din frunze de aloe vera, uleiul organic de cocos, uleiul organic de masline, untul organic de Shea, glicerina vegetala, uleiul organic de avocado, uleiul organic din samburi de struguri, uleiul organic de floarea-soarelui, uleiul organic de nalba mare (Althaea Officinalis). Cere sfatul unui medic dermatolog sau intreaba medicul pediatru in legatura cu orice fel de produs sau ingredient pe care ai vrea sa il introduci in rutina de ingrijire a pielii bebelusului!
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

Bibliografie: https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/washing-your-baby/

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0