Comunicarea in cuplu – cum combatem lipsa de timp

Atributiile de serviciu foarte solicitante, timpul pierdut in traficul aglomerat si ingrijirea copiilor sunt cativa factori care duc la lipsa timpului pentru viata de cuplu. Lipsa timpului naste, la randul ei, o serie de alte probleme care pot cauza chiar despartirea partenerilor, daca acestia nu observa problema in timp util si nu comunica in mod eficient.

Orice relatie sau mariaj de succes are la baza o buna comunicare insa pentru ca cei doi parteneri sa comunice, au nevoie de timp petrecut impreuna. Altfel, tacerea intervine intre cei doi si, odata cu ea, si problemele de cuplu care de multe ori, din pacate, nu mai pot fi solutionate in ciuda eforturilor facute.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Toate problemele de la serviciu, lipsa banilor, ingrijirea copiilor si obligatiile familiale arunca timpul petrecut cu partenerul pe ultimul loc in lista prioritatilor, iar acest lucru nu face altceva decat sa creeze probleme si sa ingreuneze lucrurile si in celelalte sfere.

7 tehnici prin care poti organiza timpul astfel incat tu si partenerul sa nu aveti de suferit

Planuieste in avans – fa-ti planul pentru ziua urmatoare impreuna cu partenerul seara, la cina. Astfel, amandoi veti avea la cunostinta programul celuilalt pentru a putea identifica momentele pe care le puteti petrece impreuna.

Tine-ti partenerul la curent – informeaza-ti partenerul cu privire la orice schimbare care apare in programul tau. Astfel, se va crea o conexiune puternica intre voi si, desi nu va veti petrece ziua impreuna, stiti in permanenta ce face celalalt.

 

 

Strecurati cate o mica “intalnire” in program, atunci cand este posibil – daca lucrati in zone apropiate si aveti posibilitatea, luati pranzul impreuna. Totodata, daca unul dintre voi se afla in zona in care celalalt lucreaza, iesiti impreuna la o cafea. Astfel, vei pastra in permanenta legatura cu celalalt si va veti condimenta zilele banale cu cate o intalnire aparte.

Petreceti o zi impreuna – atunci cand ai job, copii si alte responsabilitati, o zi petrecuta in 2 poate parea misiune imposibila. Nu si daca cereti ajutorul. Daca e posibil, lasati copiii la bunici sau in grija unor prieteni. Daca nu aveti cum sa faceti acest lucru, angajati o bona. Evadati apoi din casa sau poate chiar din oras pentru o zi de rasfat in doi.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Faceti treburile casnice impreunacuratenia si gatitul sunt activitati solicitante si care mananca o gramada de timp. Faceti impreuna aceste treburi in primul rand pentru a petrece timp impreuna, iar in al doilea rand pentru a termina mai repede si pentru a avea apoi timp liber amandoi.

Gasiti-va un hobby comun – fie ca este vorba despre pescuit, gradinarit sau calatorit, hobbyurile comune vor intari conexiunea dintre voi, dar vor facilita si comunicarea eficienta. Petrecand timp placut impreuna, partenerii au prilejul de a discuta lucruri pe care altfel le neglijeaza.

Nu lucra incontinuu – poate ca e tentant sa ai doua salarii, insa doua joburi va vor rapi putinul timp pe care il aveati pentru voi doi asa ca e indicat sa apelezi la aceasta solutie in cazuri extreme.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0