Periajul uscat, metodă eficientă pentru eliminarea celulitei

Celulita este o problema pe care mai bine de 90% dintre femei o au la un moment dat, indiferent de varsta si numarul de kilograme.

Cu toate ca este o problema atat de des intalnita, exista inca multe informatii eronate cu privire la aceasta problema. Celulita apare atunci cand se formeaza depozite de grasime care rup fibrele de colagen ori tesuturile de sub piele, oferind astfel pielii aspectul de “coaja de portocala”.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Celulita poate fi clasificata in functie de grade:

Celulita de gradul 1 – nu se vede cu ochiul liber, ci se observa schimbarile anatomice numai sub lupa microscopului.

Celulita de gradul 2 – pielea este usor decolorata si isi pierde din elasticitate.

Celulita de gradul 3 – pe langa semnele descrise mai devreme, la celulita de gradul 3 apar denivelarile specifice la nivelul pielii, oferind acesteia aspect de “coaja de portocala”.

Cu toate ca celulita poate afecta ambele sexe, femeile sunt mai predispuse la aceasta afectiune pentru ca au tendinta de a acumula depozite de grasime in jurul soldurilor si al picioarelor.

Cauzele celulitei

Medicii nu au descoperit cauza concreta a aparitiei celulitei, insa sustin ca exista o serie de elemente care predispun femeile la celulita:

  • Factorii hormonali – specialistii sunt de parere ca hormoni precum estrogenul, insulina, noradrenalina ori hormonii eliberati de tiroida, joaca un rol important in procesul de producere al celulitei.
  • Factorii genetici – pentru ca celulita sa se dezvolte, e nevoie de anumite gene. Genele predispun anumiti indivizi la celulita.
  • Dieta – persoanele care mananca prea multe grasimi, consuma multe sare si putine fibre, au sansele cele mai mari sa aiba celulita.
  • Factori ce tin de stilul de viata – sansele sunt mai mari la fumatori, la cei care nu practica sport si la cei care petrec multe ore stand in sezut sa dezvolte celulita.
  • Imbracamintea – dresurile si colantii foarte mulati pot contribui la aparitia celulitei.

Printre metoele terapeutice de indepartare a celulitei se regasesc atat tehnici fizice, cat si tehnici mecanice precum:

  • Masajul de stimulare a sistemului limfatic
  • Terapia cu caldura
  • Ultrasunetele
  • Terapia magnetica
  • Electrostimularea

 

Daca vrei sa scapi de celulita acasa, fara sa cheltui mari sume de bani, stimuleaza-ti sistemul limfatic prin periajul uscat.

Prin periajul uscat, sunt eliminate celulele moarte, dar totodata este incurajata producerea de noi celule. De asemenea, periajul uscat tonifica musculatura si reda elasticitatea pielii prin stimulare mecanica.

Periajul uscat trebuie facut cu regularitate pentru ca efectele sa se vada. Straduieste-te sa iti faci un obicei din periajul uscat.

Cum se face periajul uscat

In primul rand, ai nevoie de o perie de corp din par natural. Ideal ar fi sa alegi una cu maner scurt intrucat este mai usor de folosit.

Este indicat sa iti faci timp pentru aceasta procedura dimineata, inainte de dus.

Maseaza-ti tot corpul folosind peria cu miscari circulare, incepand cu talpile. Urca apoi cu peria pe picioare, maseaza fesele, mainile si bratele.

Ocupă-te apoi de spate si de abdomen. Foloseste miscari invers acelor de ceasornic in zona ambdominala.

Acorda apoi mai multa atentie soldurilor si zonelor in care celulita este accentuata.

Incheie procedura cu un dus fierbinte si nu uita sa aplici o crema hidratanta, poate chiar una pe baza de cofeina, eficienta in cazul celulitei.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Dupa fiecare utilizare, spala peria de corp cu apa calduta si un sapun delicat. Clateste-o bine si las-o sa se usuce natural.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 1