Laparoscop

Buna ziua, numele meu este Ionela și am vârsta de 28 ani. In urma unui control ginecologic, mi s-au depistat trompele uterine înfundate. Am fost operata de urgenta prin laparoscop, dar, din păcate, trompa stângă a fost scoasă, plus jumătate de ovar stâng... Totul sa întâmplat acum aproximativ 3 luni, eu sunt mulțumită de cum a decurs operatia. Acum pot spune și eu că sunt un om normal, având o menstra pe fiecare luna. Problema este că nu știu dacă pot reuși să rămân însărcinată, acum având ovulație. Observ că la trei luni după operație nu am rămas însărcinată. Oare este prea devreme sa sper?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Daca aveti menstruatie regulata, acesta este un semn bun. La fel si faptul ca aveti ovulatie (https://doc.ro/sarcina-bebelusi-sanatatea-mamei/de-ce-apar-durerile-la-ovulatie-si-cum-calculezi-ovulatia). Recomandarea mea este, daca va doriti sa ramaneti insarcinata, sa incercati in continuare. Obtinerea unei sarcini este influentata de multi factori, asa cum puteti afla din acest articol: https://doc.ro/infertilitatea/de-cat-timp-e-nevoie-sa-ramai-insarcinata. Daca vreti sa va cresteti sansele de a ramane insarcinata, este esential sa nu fumati si sa nu uitati cat de importante sunt controalele de rutina la medicul ginecolog, dupa cum puteti citi in acest material: https://doc.ro/infertilitatea/cum-poti-creste-sansele-de-a-ramane-insarcinata. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.