Hepatita C este vindecabilă

O veste bună pentru pacienții cu hepatita C. Considerat ca fiind generator al uneia dintre cele mai grave boli infecțioase, virusul HCV (genotip1) începe să piardă lupta cu terapiile moderne.

 

Anunțul a fost făcut la cea mai recentă Reuniune a Asociației Americane de Studiu a Afecțiunilor Hepatice, ce a avut loc la Washington DC.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Specialiștii s-au declarat extrem de optimiști după ce au obținut rezultate spectaculoase la pacienții din cadrul studiului clinic încheiat. După o terapie de 12 săptămâni, s-a constatat că aceștia nu mai prezentau niveluri depistabile ale virusului hepatic C, în proporție de peste 96%.

Terapia minune o reprezintă un produs interferon-free, un amestec de medicamente antivirale cu unul deja existent și cunoscut, ribavirina, și va fi în curând disponibilă chiar și în România.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA
 
 

Acest tratament oral nou este dezvoltat de o companie americană de prestigiu și ar putea elimina necesitatea medicamentului injectabil interferon, ce are efecte secundare severe.

Inițial, tratamentul combinat a fost testat la 631 de pacienți care nu primiseră anterior nici un tratament și nu prezentau simptome de ciroză hepatica, dar erau purtătorii genotipului 1 al virusului, care se întâlnește la aproximativ 70% din cazurile de hepatită C. În acest moment testarea clinică a fost extinsă pe un număr semnificativ de subiecți. Încă o dată se dovedește că procesul de testare clinică prin studii clinice este singura metodă științifică ce permite dezvoltarea noilor terapii ce pot salva viețile oamenilor. În România, peste 100,000 de români ar putea fi vindecați anual de această boală.

Voi reveni asupra subiectului cu mai multe detalii legate de posibilitatea de a participa la programul terapeutic.


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0