Hepatita C – diferențe față de hepatitele A și B

Hepatita reprezintă o inflamație a ficatului. Hepatita C este o boală contagioasă ce poate varia ca severitate. Persoanele diagnosticate cu hepatită sunt așadar infectate cu virusul hepatitei C. Virusul hepatitei C (VHC) este o boală transmisă de sânge care dacă este lăsată netratată aceasta își continuă manifestarea prin atacarea ficatului, ceea ce duce la ciroză sau chiar cancer.

După cum am menționat și în categoria “Ce este Hepatita C”, virusul hepatitei C se transmite la oameni prin contact direct cu sângele, cel mai frecvent prin injecții nesigure practicate în special de consumatorii de droguri, prin transfuzii de sânge sau echipament medical dezinfectat inadecvat.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Există în total 3 tipuri de hepatită și anume hepatita A, hepatita B și hepatita C. Este sunt cauzate de 3 viruși diferiți motiv pentru care au denumiri distincte.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Fiecare au moduri de transmitere diferite și de asemenea afectează în mod diferit ficatul. Toate formele însă pot avea simptome similare. 
 •      Hepatita A se declanșează doar în formă acută și nu poate să devină cronică. O persoană se poate vindecă chiar și fără să urmeze un tratament. 
 •      Hepatita B este o infecție acută care este posibil să rămână în organism. Hepatita C poate duce la diferite boli cornice, inclusiv la afecțiuni hepatice pe termen lung. 
 •      Hepatita C este infecția cea mai severă și contagioasă. Virusul hepatitei C poate cauza infecție acută sau cronică. Infecția acută de obicei nu prezintă simptome și nu poate pune viața în pericol, o parte din pacienți eliminând virusul în primele 6 luni de la contactare. Restul pacienților vor dezvoltă infecție cronică cu virusul hepatitei C. Nu există nici o vaccinare pentru a preveni hepatita C, cu toate ca există modalități de a preveni expunerea precum și pentru a preveni răspândirea hepatitei altora. De aceea este foarte important că testarea să se facă în mod regulat.

Majoritatea persoanelor nu vor experimenta nici un fel de simptome pentru hepatită A, B sau C. Există, de asemenea, o perioadă de incubație între timpul de expunere și debutul bolii, ceea ce poate face dificilă detectarea prezenței virusului în organism, precum și a cauzei.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0