Cele 7 pensule necesare pentru kit-ul personal

Pentru a obține un machiaj frumos si armonios, pe langa calitatea produselor utilizate, adaptarea lor la nevoile specifice fiecărui tip de ten, îndemânare, trebuie sa cunoașteti foarte bine accesoriile cu care aplicaţi machiajul.

Când admiraţi machiajele din reviste sau vizionaţi materiale despre machiaj, trebuie să ştiţi că toţi make-up artiştii folosesc pensule de make-up şi în niciun caz aplicatoarele (acei mici bureţei ce se găsesc în minitrusele de farduri). Doar o pensulă poate reda efectele ultraprecise, fie de eyeliner sau contur de buze, fie cele de difuzare impecabilă de la nivelul pleoapelor sau al obrajilor.

Pasul 1: Alegeţi calitatea pensulelor
Când alegeți pensulele de machiaj, un factor decisiv îl constituie calitatea părului. Formulele produselor de machiaj utilizate vă ajută să determinaţi dacă optaţi pentru pensule din păr natural (de exemplu din fibre de ponei) sau pentru pensule din păr sintetic (realizate, de obicei, din acril sau plastic).
Pensulele din păr natural sunt mai bune în cazul utilizării produselor compacte uscate sau pulbere, cum ar fi fardul de obraz și fardul de ochi. Pensulele din păr sintetic sunt cele mai potrivite pentru texturile de fard cremos, grase sau produse lichide, cum ar fi anticearcănul sau fondul de ten, deoarece acestea absorb mai puţin produs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pasul 2: Alegeți dimensiunea pensulei
Odată indentificată calitatea pensulelor, este timpul să găsiţi o pensulă care oferă o senzaţie plăcută în contact cu pielea. Pensulele de machiaj sunt costisitoare în genere, dar reprezintă o investiție valoroasă si de durată. De aceea, vă recomand să alegeţi pensule care sunt confortabile pe faţă şi, foarte important, care nu irită pielea.

Pasul 3: Selecţia pensulelor necesare pentru kit-ul personal

Pensula de fond de ten

Caracteristici: O pensulă sintetică şi rotundă, pufoasă și cu vârf plat.

De ce ai nevoie de aceasta pensula: Acest tip de pensulă este minunată pentru combinarea şi aplicarea fondului de ten pe piele. Forma este perfectă pentru o aplicare armonioasă şi va acoperi porii tenului cu usurinţă, pentru un finisaj perfect.
Cum se foloseste . Aceasta pensulă este cel mai des utilizată. Tenul trebuie întodeauna bine uniformizat, chiar dacă nu vă fardaţi ochii, mai cu seamă că fondul de ten constituie şi o barieră de protecţie a tenului contra factorilor nocivi din aer. Gestul de aplicare a fondului de ten este următorul: se începe cu centrul feţei şi se întinde către extremităţi, având  grijă sporită la linia părului. Gesturile pot fi liniare sau circulare.

Pensula de pudra

Caracteristici: O pensulă moale, rotundă, mare şi din păr natural.

De ce ai nevoie de ea: Acesta este un must-have pentru kit-ul fiecăruia. Veți folosi acestă pensulă în locul perniţelor de pudră, iar finisajul este unul cu  aspect natural.
Cum se foloseste: Se pune pudra pulbere cu pensula de pudră, iar înainte de a tapota faţa cu pensula se scutură exesul de pudră. Dacă s-a aplicat în exces, se scutură bine pensula şi se îndepărtează urmele de pudră de pe față. Pudra se aplică pe toată faţa, insistând pe zona mediană a feţei.

Pensula de blush / bronzer 

Caracteristici: O pensulă din par natural, în formă de cupolă (sferică) moale. Spre deosebire de pensula de pudră, aceasta este aplatizată în partea de jos (acolo unde parul este lipit de mânerul pensulei).

De ce ai nevoie de ea: pensula de fard de obraz trebuie să fie moale și stufoasă, pentru a nu şterge fondul de ten sau pentru a nu irita pielea. În plus, este ideală pentru a da culoare şi viaţă obrajilor.
Cum se foloseşte: Folosiţi pensula pentru a aplica fardul de obraz sau bronzerul în partea de sus a obrajilor spre ureche, cu pensula culcată, dar nu perpendiculară pe obraz.

Pensula pentru aplicarea fardului de pleoape

Caracteristici: O pensulă mică, rigidă, plată, din păr natural.

De ce ai nevoie de ea: Aceasta este pensula de care aveți nevoie pentru a aplica fardul pe toată suprafaţa pleoapelor. Rezultatul: pleoape cu un finisaj neted şi pigmentat.
Cum se  foloseşte: se aplică umbrele începând cu unghiul extern direcționand fardul către  unghiul intern.

Pensula de estompat/ difuzare/ blending fardul de pleoape

Caracteristici: O  pensulă cu păr natural în formă de floare, cu păr mai moale.

De ce ai nevoie de ea: Aceasta este pensula pentru contopirea fardurilor, lasând touch-ul final pentru ochi.
Cum se foloseşte: Se înmoaie vârful pensulei în fard de pleoape prin mișcări circulare. Acest gest vă ajută să obţineţi efectul de fume. Insistând cu fard închis pe rama superioară a ochilor, doar cu vârful pensulei, veţi obţine un contur difuzat.

Pensula contur ochi

Caracteristici: O pensulă din păr natural sau sintetic, tăiată în diagonală, cu unghi mic. Este destul de tonică, dar nu extrem de rigidă, fiind adaptată pentru zona sensibilă a conturului ochilor.

De ce ai nevoie de ea: Este multi-scop, deoarece poate fi folosită pe linia genelor pentru definirea conturului trasat din dermatograf sau pentru aplicarea fardului compact închis la culoare pe conturul ochilor. Plus că este user-friendly datorită parului natural, dar şi a manevrării uşoare a unghiului înclinat. Cum se foloseste: se pot obtine trei rezultate diferite. Primul este un contur precis, obţinut prin aplicarea fardului închis sau a dermatografului cu pensula ţinută perpendicular pe pleoape. Al doilea efect este unul difuz, obţinut prin aplicarea uneia dintre cele două texturi cu pensula culcată. Şi cea de-a treia întrebuinţare este definirea sprâncenelor acolo unde aveţi goluri, dar, atenţie! să nu le faceţi prea grafice.

Pensula de buze

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Caracteristici: o pensulă mică şi subţire, plată, cu vârf rotund. Poate fi din par sintetic.

De ce ai nevoie de ea: Este pensula ideală dacă vă doriţi un ruj de culoare închisă şi un contur trasat cu multă precizie. Cum se foloseste: După ce s-a trasat conturul de buze din creion, se estompează cu pensula acest contur şi apoi se aplică rujul. Aplicarea rujului se începe cu zona centrală de sus a buzelor şi se continuă cu comisurile. Gesturile pe contur trebuie să fie scurte şi precise.
 

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0