Căderea părului: ce moleculă secretă anihilează efectul numărul unu al trecerii timpul?

Căderea părului este o grijă majoră atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei şi se manifestă mai ales după ce trecem de vârsta de 50 de ani. Aşadar, odată cu vârsta, acesta devine mai uscat, este solicitat tot mai mult, începe să se subţieze şi este şi mai greu de coafat. Iar dacă se răreşte, acoperirea imperfectă a pielii capului aduce cu sine probleme estetice.

Cauzele căderii părului

25 de generaţii succesive de-a lungul vieţii părului le protejează pe femei de apariţia cheliei, graţie dozării hormonilor feminini, pe când, bărbaţii sunt primii expuşi din cauza testosteronului. Totuşi, căderea părului nu le ocoleşte pe femei iar semnalul de alarmă e tras atunci când începem să găsim fire cam peste tot până când ajungem să îl pierdem cu pumnul. Totuşi, nu vă speriaţi, pierderile masive de păr sunt cele mai puţin grave (paradoxal).

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

De la bun început, să reţinem că alopecia este un fenomen natural, specific îmbătrânirii şi poate fi prevenită prin o serie de tratamente ce completează un stil de viaţă echilibrat (mişcare şi dietă). În principiu, îmbătrânirea înseamnă pierderea elasticităţii ţesutului din cauza hidratării din ce în ce mai reduse. Foliculul care stă la rădăcina firului de păr se rigidizeză, firul îşi pierde vigoarea, se subţiază şi în cele din urmă... îl pierdem.

Necazurile din dragoste, emoţiile intense, greutăţile sunt factori psihologici care la rândul lor pot determina căderea părului. Este foarte greu să facem corelaţia directă pentru că pot trece şi trei luni între evenimentul incriminat şi pierdere...dar raportul e de netăgăduit.

Însă, cauzele căderii părului sunt multiple: de la lipsa de fier şi de aminoacizi şi până la agresiunile mecanice (periatul, îndreptatul cu placa, bigudiurile care agresează rădăcina). Iar atunci când este o problemă medicală stilistul este perfect competent de a trage un semnal de alarmă.

Femeile după sarcină trec printr-o perioadă de cădere masivă a părului din cauza schimbărilor hormonale. În timpul sarcinii, pe de cealată parte, când estrogenul e în cantităţi ridicate părul devine lucios şi bogat.

Cum contracarăm căderea părului?

Vestea bună e că descoperirile din ultima perioadă chiar ne permit să punem întrebarea în accest mod. Din ce în ce mai multe produse se concentrează - deşi pare imposil, pe prevenţie, pe modul în care poate îngroşa firul de păr. Orice tratament împotriva căderii părului care conţine molecule de AMINEXIL este indicat: stimulează firele de păr la nivel de folicul, acţionând asupra rădăcinii şi ajutând la protejarea densităţii părului până la vârf.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

La nivel de îngrijire, cea mai bună soluţie pentru prevenirea căderii părului o reprezintă un scalp sănătos. Aşa cum tenul reacţionează dacă nu e curăţat, aşa şi scalpul. Orice şampon împotriva căderii părului trebuie să nu fie agresiv cu pielea capului, să cureţe gentil bacteriile, să restaureze PHul şi să nu sufoce lăsând un strat fin de reziduri din cauza formulei dense.

Doamnelor, pentru mai multe detalii, nu ezitaţi să apăsaţi butonul Întreabă Expertul DOC.

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0