Ce este apa micelara si cum actioneaza

Solutia sau apa micelara este unul dintre cele mai noi si apreciate produse cosmetice care au umplut rafturile magazinelor. Statisticile spun ca in lume se vinde o apa micelara la fiecare 6 secunde, produsul fiind recomandat de multe vedete si specialisti in dermato-cosmetica si machiaj.

Indiferent daca am apucat sau nu sa incercam efectele apei micelare, ramane o intrebare esentiala: ce este de fapt acest lichid care aparent ne curata pielea mai bine decat altele, fara sa irite ochii sau pielea sensibila?

Din ce este compusa apa micelara?

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Apa micelara este, de fapt, o solutie lichida simpla, in care plutesc micele, formatiuni chimice cu o structura speciala. Aceste micele au capacitatea de a atrage in acelasi timp apa si uleiul, reusind astfel sa curete in profunzime suprafetele cu care intra in contact.

Atunci cand pui intr-un pahar apa si ulei, acestea se separa. Adaugate in aceasta compozitie, micelele pot uni cele doua substante, datorita structurii lor. Practic, o micela are un capat cu proprietati hidrofile, care atrage apa, si un capat sub forma de coada, cu proprietati hidrofobe, care atrage uleiurile. Separate, toate aceste fragmente se numesc molecule tensioactive si sunt prezente in multe dintre produsele cosmetice folosite pentru demachiere. Probabil ai vazut ca exista sticle cu demachiant bifazic, in care sunt separate doua straturi: unul mai lichid si unul mai uleios.

Cand in formula chimica sunt prezente ambele tipuri de molecule in anumite cantitati care pot asigura un echilibru si o anumita concentratie, se formeaza micelele.

Cum o folosim corect si cum actioneaza?

Avantajul apei micelare, spre deosebire de alte produse de curatare, este ca nu necesita clatire. Inainte de a alege un produs, discuta cu un farmacist despre tipul tau de ten, fiindca producatorii ofera mai multe variante de concentratie.

Apa micelara se aplica cu ajutorul dischetelor demachiante, nu direct pe ten. Imbiba cateva dischete in solutie si curata tenul usor, pana cand discheta ramane perfect curata. Daca obisnuiesti sa aplici mai mult machiaj sau sa folosesti produse rezistente la apa, se poate sa ai nevoie de 2-3 aplicari pentru a elimina complet machiajul.

Cand aplici solutia pe dischete din bumbac, micelele se fixeaza partial de acestea si capteaza in interiorul lor murdaria de pe piele, fie ca e vorba despre produse de machiaj sau pur si simplu despre praf, exces de sebum si toxinele depuse ca urmare a expunerii la poluarea din aer. Apa micelara este unul dintre cele mai delicate produse pe care le poti folosi, nu vei avea nevoie de un al doilea produs special pentru ochi si o poti incerca si daca ai pielea foarte sensibila.

Incearca sa alegi produse comercializate de branduri cunoscute si disponibile de preferat in farmacii, pe rafturile cu dermato-cosmetice. Si tine minte: o lista mai scurta de ingrediente inseamna un produs cu mai putine adaosuri chimice daunatoare.

Cand sa folosesti apa micelara?

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Apa micelara poate fi folosita dimineata, pentru indepartarea sebumului in exces acumulat la nivelul fetei pe timpul noptii, dar si pentru indepartarea particulelor de praf. O piele curatata cu apa micelara este pregatita pentru aplicarea unui machiaj rezistent.

Totodata, apa micelara poate fi folosita si seara, pentru demachiere. Daca obisnuiesti sa te machiezi intens, mai ales in zona ochilor, foloseste un demachiant special, pe baza de ulei, pentru indepartarea produselor de make-up, si abia apoi apa micelara. Apa micelara va indeparta urmele de machiaj ramase pe fata, dar si uleiurile naturale si murdaria acumulate de-a lungul zilei.

De ce sa folosesti apa micelara si nu un gel de curatare?

Gelurile de curatare indeparteaza complet uleiurile naturale de la nivelul pielii, in timp ce apa micelara mentine bariera de uleiuri naturale a pielii intacta, chiar daca curata in profunzime pielea.

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0