9 secrete de skincare de la specialiști

Tenul uniform, luminos și ferm este dorința tuturor femeilor, dar abundența de produse noi care invadează piața cosmetică, în mod constant, poate produce mai multă confuzie, așa încât de multe ori ne surprindem în fața rafturilor fără să știm ce anume să cumpărăm. 

De aceea, este recomandat să apelăm la sfatul unui specialist, mai ales dacă avem anumite probleme de ten. Mai jos, regăsești câteva dintre sfaturile esențiale de skincare pe care orice specialist le recomandă. 

1. Folosește un produs de curățare destinat tipului tău de ten

Dacă ai probleme de ten, cum ar fi acneea, cuperoza sau deshidratarea excesivă, este foarte important să alegi un produs de curățare special formulat pentru nevoile pielii tale. De exemplu, persoanele cu ten gras și/sau acneic se bucură de rezultate foarte bune folosing un gel de curățare cu acid salicilic. La polul opus, un produs cu ingrediente active sau prea agresive poate da bătăi de cap persoanelor cu ten sensibil, reactiv sau uscat. Alege, așadar, un produs de curățare care să fie în conformitate cu cerințele tenului tău. 

2. Nu îți complica rutina de îngrijire a tenului

O rutină care presupune multe produse, aplicate consecutiv, poate genera mult mai multe probleme decât o rutină simplă și țintită pe nevoile tenului tău. Acest lucru este important pentru că multe produse, aparent inofensive, pot conține substanțe active care interacționează cu alte produse din rutină. De exemplu, multe produse de tip toner conțin acizi de tip AHA sau BHA sau niacinamide – toate fiind substanțe active care, în mod normal, aduc beneficii calității pielii. Cu toate acestea, dacă ai tenul sensibil și, pe lângă acel toner, adaugi în rutină și un ser cu ingrediente active similare, riscul să îți iriți pielea crește considerabil. 

3. Hidratează-ți tenul atât dimineața, cât și seara

Potrivit specialiștilor, cel mai bun moment pentru hidratarea tenului este imediat după duș și înainte de culcare. Noaptea, pielea se regenerează, deci este momentul cel mai prielnic pentru o hidratare profundă. Cu toate acestea, nu ignora hidratarea de dimineață. Chiar dacă ai tenul gras sau mixt, pielea are nevoie de hidratare pentru menținerea integrității barierii naturale și pentru un aspect mai ferm și suplu, cu riduri netezite. 

Este de preferat să eviți cremele cu parfumuri puternice sau alcool, care pot deshidrata mai tare tenul. 

4. Pe cât posibil, nu îți atinge fața

Evitarea atingerii feței este un sfat extrem de important, mai ales dacă suferi de erupții acneice Atingerea constantă a feței poate duce la răspândirea bacteriilor responsabile pentru coșuri și, în timp, poate contribui la formarea ridurilor. 

5. Bea apă din belșug

Orice expert îți va sublinia importanța hidratării corespunzătoare pentru menținerea frumuseții pielii. Lipsa apei în țesuturi este responsabilă pentru tenul tern, lipsit de luminozitate. Pe lângă un consum adecvat de apă, specialiștii recomandă alegerea unor produse de îngrijire cât mai hidratante, care să conțină umectanți, precum acidul hialuronic sau glicerina. 

6. Alege produse de îngrijire cu vitamine

O dietă echilibrată și bogată în nutrienți este importantă, dar vitaminele sunt folosite cu succes și ca tratamente topice, prin intermediul serumurilor și loțiunilor cu substanțe active. Caută, așadar, produse de îngrijire ce conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și acidul ferulic, niacinamide, un derivat al vitaminei B3, și retinol, un derivat al vitaminei A. 

Antioxidanții contribuie la repararea pielii și la protejarea acesteia împotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi. Aceștia pot avea consecințe neplăcute asupra calității tenului, cum ar fi apariția și accentuarea ridurilor, a petelor hiperpigmentare și chiar a cuperozei.

Niacinamidele reglează secreția de sebum, stimulează producția de colagen și întăresc bariera naturală a pielii. 

Nu în ultimul rând, retinolul este singurul ingredient dovedit clinic cu rezultate vizibile împotriva ridurilor. Ai grijă cum îl introduci în rutină, deoarece îți poate irita pielea și nu uita să aplici zilnic o cremă cu factor de protecție.

7. Adoptă o dietă alimentară bogată în nutrienți

Deși primul lucru pe care ți-l dorești dimineața este o cană de cafea fierbinte, potrivit specialiștilor, alimentația, mai precis alegerea corectă a alimentelor și băuturilor, poate face o diferență remarcabilă în ceea ce privește aspectul și sănătatea tenului. 

De exemplu, un shot de apă cu pudră de clorofilă, pe stomacul gol, în fiecare dimineață, ajută la oxigenarea și hidratarea tenului. În plus, clorofila contribuie la eliminarea pungilor de sub ochi deoarece stimulează sistemul limfatic, și este benefică și pentru atenuarea celulitei. 

Dacă nu te tentează ideea de a bea pulbere de clorofilă, poți lua suplimente sub formă de capsule pe bază de clorofilă, care se găsesc cu ușurință în orice magazin tip plafar.

De asemenea, consumă cât mai multe legume, în special cu frunze verzi, precum varză românească, varză de Bruxelles, broccoli, varză kale etc. Toate acestea aduc un aport semnificativ de vitamine, minerale și antioxidanți în organism, care contribuie la frumusețea tenului. 

8. Curăță-ți pensulele de machiaj în mod regulat

Pentru a evita congestionarea porilor și, deci, apariția erupțiilor cutanate, specialiștii recomandă spălarea pensulelor de machiaj pentru anticearcăn și fond de ten o dată pe săptămână. Burețeii pentru fond de ten trebuie spălați după fiecare utilizare. Pensulele pentru farduri pot fi spălate o dată pe lună, atât timp cât aplici cu ele numai farduri tip pudră. Pentru fardurile cremoase, spală pensulele o dată pe săptămână. 

Le poți spăla cu puțin săpun, gel de duș sau chiar șampon și cu apă călduță. Evită apa fierbinte, pentru a nu strica fibrele pensulelor, dar și apa rece, pentru că aceasta nu degresează. Lasă-le la uscat pe un prosop de hârtie, departe de lumina soarelui, într-un loc cât mai uscat.

9. Poartă cremă cu factor de protecție solară pe parcursul întregului an

Multe persoane au senzația că protecția solară este necesară doar pentru zilele însorite de vară, atunci când merg la mare, însă soarele este principalul factor ce cauzează riduri, hiperpigmentare și, în cazuri severe, cancer de piele. 

De aceea, este foarte important să folosești o cremă cu protecție solară cu SPF minim 30 pe durata întregului an. Razele UVA sunt prezente chiar și atunci când afară e înnorat și pot trece prin sticla ferestrelor. Protecția solară trebuie reaplicată la două ore, dacă ești afară. 

 

Sursa foto: Shutterstock
Bibliografie:
Good Housekeeping - 15 Dermatologist-Approved Skincare Tips for the Best Skin of Your Life
https://www.goodhousekeeping.com/beauty/anti-aging/a34301/best-skin-care-tips/ 
Produs conversie: https://www.health-shop.com/RO/cosmetics 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0