Dr. Oana Cuzino

Dr. Oana Cuzino este Medic Primar Gerontologie Geriatrie (2005) și Doctor în Științe Medicale (2005).  

A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București în 1995 și a început activitatea medicală în cadrul INGG Ana Aslan București( 1996) unde și-a efectuat specializarea în domeniul Gerontologiei și geriatriei. Dr. Oana Cuzino a activat și ca cercetător științific, fiind pasionată si de aspecte epidemiologice ale procesului de îmbătrânire, participând la studii naționale și internaționale din cadrul Laboratorului de Gerontologie Socială, INGG Ana Aslan.  

În prezent, dr. Oana Cuzino își continuă activitatea medicală și de cercetare, fiind pasionată de medicina antiaging și prevenirea îmbătrânirii fiziologice și patologice. 
Din 2002 este realizatorul și moderatorul emisiunii „Ce se intamplă, doctore?” la PRO TV, debutând în comunicarea mass media pe teme medicale încă din 1998, din timpul perioadei de specializare. 

Articole expert

Știri Medicale

Alzheimer: au microbii un rol esențial în dezvoltarea bolii? [studiu]

Prezența anumitor agenți infecțioși pare să fie asociată cu boala Alzheimer,...

Citeşte mai mult
Coronavirus

Pandemia de coronavirus: Cum îi protejăm pe vârstnici

Pericolul infectării cu coronavirus există indiferent de vârstă,...

Citeşte mai mult
Coronavirus

Dr. Oana Cuzino în dialog cu Experții

Am pregătit pentru tine o serie de interviuri cu experți din diferite domenii...

Citeşte mai mult
Îngrijire și frumusețe

Cum protejezi pielea mâinilor de efectele dezinfectării frecvente

În contextul pandemiei COVID-19, spălatul și dezinfectatul frecvent...

Citeşte mai mult
Medicină

Cum îți pune ora de vară sănătatea în pericol

Trecerea la ora de vară poate avea un impact serios asupra sănătății tale,...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.