Dr. Ionuț Fronea

Dr. Ionuț Fronea a absolvit în anul 2001 Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, obținând în anul 2006 specializarea în Farmacologie Clinică.

Începând din 2003 Dr. Fronea a îndeplinit, pe rând, funcțiile de medic evaluator în cadrul Agenției Naționale a Medicamentului din România (2003-2006), apoi consilier medical în departamentul de Oncologie al reprezentanței din România a companiei farmaceutice elvețiene Novartis (2006 – 2009), din 2009 și în prezent fiind Consultant Științific pentru Activități de Reglementare și Medicale.

Alegerea sa pentru farmacologie clinică a fost influențată de vastitatea acestei ramuri medicale care  înglobează analiza critică a literaturii științifice de specialitate, aplicarea în practica medicală a cunoștințelor acumulate despre medicamente, desfășurarea activităților de cercetare clinică și fundamentală care stau la baza procesului de dezvoltare a terapiilor medicamentoase, rezultatele integrate ale acestor activități constituind baza pe care se elaborează politicile de sănătate aplicate utilizării medicamentelor în cadrul practicii medicale curente.

Articole expert

Medicină

10 lucruri de știut înainte de a lua cortizon

Frecvent prescris pentru proprietățile sale antiinflamatorii, cortizonul...

Citeşte mai mult
Medicină

Ce faci cu medicamentele expirate

Cu toții avem prin casă medicamente, fie dintre cele uzuale, care se obțin...

Citeşte mai mult
Noutăți în alergii

Poluarea atmosferică, asociată cu simptome severe de rinită [studiu]

Rinita face parte din familia afecțiunilor nazale, precum sinuzita, și...

Citeşte mai mult
Medicină

Când și cum trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Specialiștii recomandă precauție când vine vorba de administrarea...

Citeşte mai mult
Medicină alternativă

De cât de multă Omega 3 ai nevoie de fapt?

Cantitatea necesară zilnic de Omega 3 va varia în funcție de vârstă,...

Citeşte mai mult
Noutăți în varice

Persoanele înalte, mai predispuse la varice

Varicele pot afecta pe oricine, dar persoanele foarte înalte au mai...

Citeşte mai mult
Medicină

Medicamentele pentru potență ar putea fi periculoase pentru sănătate

Cel mai comun efect advers al medicamentelor pentru potență este durerea...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.