Dr. Ionuț Fronea

Dr. Ionuț Fronea a absolvit în anul 2001 Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, obținând în anul 2006 specializarea în Farmacologie Clinică.

Începând din 2003 Dr. Fronea a îndeplinit, pe rând, funcțiile de medic evaluator în cadrul Agenției Naționale a Medicamentului din România (2003-2006), apoi consilier medical în departamentul de Oncologie al reprezentanței din România a companiei farmaceutice elvețiene Novartis (2006 – 2009), din 2009 și în prezent fiind Consultant Științific pentru Activități de Reglementare și Medicale.

Alegerea sa pentru farmacologie clinică a fost influențată de vastitatea acestei ramuri medicale care  înglobează analiza critică a literaturii științifice de specialitate, aplicarea în practica medicală a cunoștințelor acumulate despre medicamente, desfășurarea activităților de cercetare clinică și fundamentală care stau la baza procesului de dezvoltare a terapiilor medicamentoase, rezultatele integrate ale acestor activități constituind baza pe care se elaborează politicile de sănătate aplicate utilizării medicamentelor în cadrul practicii medicale curente.

Articole expert

Știri Medicale

Primul vaccin împotriva Alzheimer a trecut de ultimul stadiu al studiilor... ...

Vaccinul AADvac1 dezvoltat de AXON Neuroscience pentru tratarea bolii Alzheimer...

Citeşte mai mult
Coronavirus

Un vaccin universal împotriva coronavirusului, eficient în studiile pe... ...

Pentru a preveni o viitoare pandemie, un grup de cercetători a dezvoltat...

Citeşte mai mult
Coronavirus

Primele cazuri de infecție cu coronavirus au apărut mai devreme decât se... ...

Un cercetător din Seattle a găsit fișiere șterse din Google Cloud care...

Citeşte mai mult
Medicină

Tot ce trebuie să ştii despre Candida Auris

Candida auris este un tip de ciupercă ce poate provoca boli grave, în...

Citeşte mai mult
Coronavirus

COVID-19 poate creşte riscul de diabet?

Se ştie că boala COVID-19 provoacă inflamații severe în tot corpul,...

Citeşte mai mult
Prevenirea îmbătrânirii premature

Vitamina E, secretul pentru o piele mai frumoasa

Vitamina E se regăsește în multe dintre produsele de înfrumusețare...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.