Dr. Ionuț Fronea

Dr. Ionuț Fronea a absolvit în anul 2001 Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, obținând în anul 2006 specializarea în Farmacologie Clinică.

Începând din 2003 Dr. Fronea a îndeplinit, pe rând, funcțiile de medic evaluator în cadrul Agenției Naționale a Medicamentului din România (2003-2006), apoi consilier medical în departamentul de Oncologie al reprezentanței din România a companiei farmaceutice elvețiene Novartis (2006 – 2009), din 2009 și în prezent fiind Consultant Științific pentru Activități de Reglementare și Medicale.

Alegerea sa pentru farmacologie clinică a fost influențată de vastitatea acestei ramuri medicale care  înglobează analiza critică a literaturii științifice de specialitate, aplicarea în practica medicală a cunoștințelor acumulate despre medicamente, desfășurarea activităților de cercetare clinică și fundamentală care stau la baza procesului de dezvoltare a terapiilor medicamentoase, rezultatele integrate ale acestor activități constituind baza pe care se elaborează politicile de sănătate aplicate utilizării medicamentelor în cadrul practicii medicale curente.

Articole expert

Coronavirus

Vaccinul anti-COVID-19 și tehnica ARN-ului mesager

ARN-ul mesager este o moleculă prezentă, în mod natural, în...

Citeşte mai mult
Coronavirus

Coronavirus: Ivermectina, utilă în cazurile ușoare de COVID-19?

Un mic studiu-pilot sugerează că administrarea timpurie a ivermectinei...

Citeşte mai mult
Coronavirus

COVID-19: ce schimbări va aduce vaccinarea împotriva coronavirusului?

Deși vaccinarea anti-COVID se extinde zi de zi la nivel mondial, experții...

Citeşte mai mult
Coronavirus

Imunitatea în fața noului coronavirus ar putea dura 8 luni [studiu]

Noi date bazate pe analize ale probelor de sânge provenite de la...

Citeşte mai mult
Coronavirus

COVID-19: Etapa a doua a vaccinării: tot ce trebuie să știi

Etapa a doua a vaccinării naționale împotriva COVID-19 a început,...

Citeşte mai mult
Coronavirus

COVID-19: Un nou vaccin în doză unică, dezvoltat de Universitatea Stanford ...

Cercetătorii de la Universitatea Stanford lucrează la dezvoltarea unui...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.