Dr. Ionuț Fronea

Dr. Ionuț Fronea a absolvit în anul 2001 Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, obținând în anul 2006 specializarea în Farmacologie Clinică.

Începând din 2003 Dr. Fronea a îndeplinit, pe rând, funcțiile de medic evaluator în cadrul Agenției Naționale a Medicamentului din România (2003-2006), apoi consilier medical în departamentul de Oncologie al reprezentanței din România a companiei farmaceutice elvețiene Novartis (2006 – 2009), din 2009 și în prezent fiind Consultant Științific pentru Activități de Reglementare și Medicale.

Alegerea sa pentru farmacologie clinică a fost influențată de vastitatea acestei ramuri medicale care  înglobează analiza critică a literaturii științifice de specialitate, aplicarea în practica medicală a cunoștințelor acumulate despre medicamente, desfășurarea activităților de cercetare clinică și fundamentală care stau la baza procesului de dezvoltare a terapiilor medicamentoase, rezultatele integrate ale acestor activități constituind baza pe care se elaborează politicile de sănătate aplicate utilizării medicamentelor în cadrul practicii medicale curente.

Articole expert

Coronavirus

(P) Când dezvolți anticorpi dacă ai trecut prin infecția cu SARS-CoV-2? ...

Se pare că răspunsul imun în urma infecției cu SARS-CoV-2 poate varia...

Citeşte mai mult
Coronavirus

(P) Când este recomandat testul Real Time PCR (RT-PCR) și când facem testul... ...

Spre deosebire de testul RT-PCR, care este efectuat cu scopul de identifica...

Citeşte mai mult
Coronavirus

Noile tulpini SARS-CoV-2 afectează vaccinurile anti-COVID-19?

Așa cum era de așteptat, mai multe mutații ale SARS-CoV-2 au fost raportate...

Citeşte mai mult
Medicină

Ce medicamente ar trebui să eviți când ești la volan?

Cu toate că majoritatea medicamentelor nu afectează abilitatea de condus,...

Citeşte mai mult
Alimentația copilului

Consumul de Omega-3 ar putea preveni astmul [studiu]

Un aport alimentar mai ridicat de acizi grași Omega-3 cu lanț lung în...

Citeşte mai mult
Coronavirus

COVID-19 în formă gravă, frecvent asociat cu sindrom inflamator intens... ...

Două caracteristici ale bolii COVID-19 în formă severă sunt sindromul...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.