Dr. Ionuț Fronea

Dr. Ionuț Fronea a absolvit în anul 2001 Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, obținând în anul 2006 specializarea în Farmacologie Clinică.

Începând din 2003 Dr. Fronea a îndeplinit, pe rând, funcțiile de medic evaluator în cadrul Agenției Naționale a Medicamentului din România (2003-2006), apoi consilier medical în departamentul de Oncologie al reprezentanței din România a companiei farmaceutice elvețiene Novartis (2006 – 2009), din 2009 și în prezent fiind Consultant Științific pentru Activități de Reglementare și Medicale.

Alegerea sa pentru farmacologie clinică a fost influențată de vastitatea acestei ramuri medicale care  înglobează analiza critică a literaturii științifice de specialitate, aplicarea în practica medicală a cunoștințelor acumulate despre medicamente, desfășurarea activităților de cercetare clinică și fundamentală care stau la baza procesului de dezvoltare a terapiilor medicamentoase, rezultatele integrate ale acestor activități constituind baza pe care se elaborează politicile de sănătate aplicate utilizării medicamentelor în cadrul practicii medicale curente.

Articole expert

Medicină alternativă

Cum reduci inflamația din corp cu suplimente naturale

Studiile au demonstrat eficiența suplimentelor cu Omega 3 pentru reducerea...

Citeşte mai mult
Simptome și afecțiuni la copii

Suplimentele alimentare pentru ADHD: sunt eficiente sau nu?

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) este una dintre...

Citeşte mai mult
Medicină

Oleocantal din uleiul de masline: beneficii in preventia maladiei Alzheimer... ...

Oleocantalul este un compus fenolic care se gaseste in uleiul de masline...

Citeşte mai mult
Medicină

11 factori care te predispun la anumite tipuri de cancer

Dincolo de alimentatie, sport, renuntarea la vicii si reducerea stresului,...

Citeşte mai mult
Despre colesterol și dislipidemie

Ce inseamna colesterol non-HDL - Este "bun" sau "rau"?

Unii cercetatori cred ca masurarea cantitatii de colesterol non-HDL, acest...

Citeşte mai mult
Tratament și opțiuni în artroză

Suplimente si substante active pentru cei cu dureri de sold

Multi medici sunt de parere ca o combinatie intre medicamentele conventionale...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.