Durerea lombara cauzata de sindromul de colon iritabil

Durerea lombara este una dintre cele mai comune dureri in randul adultilor. De cele mai multe ori, aceasta este cauzata de intinderi musculare ori de afectiuni ale coloanei vertebrale. Uneori insa, cauzele durerilor joase de spate sunt cat se poate de surprinzatoare. De exemplu, sindromul de colon iritabil poate fi cauza acestor dureri.

Sindromul de colon iritabil este caracterizat de un cumul de simptome gastrointestinale precum diaree, balonare, crampe abdominale sau constipatie, care apar in urma alterarii microbiotei intestinale.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Acest sindrom poate cauza, printre altele, si dureri lombare, mai ales pe timpul noptii. Aceasta durere porneste din cauza constipatiei, balonarii sau flatulentei si afecteaza zona spatelui.

Daca nu suferi de dureri de spate, insa ai probleme cu colonul iritabil si subit apar durerile de spate in zona lombara, e posibil ca acest sindrom sa fie responsabil pentru durerile resimtite.

Mergi la medic pentru a afla cauza durerilor tale de spate si nu uita sa mentionezi de sindromul de colon iritabil de care suferi.

Tratarea colonului iritabil poate fi singura metoda de ameliorare a durerilor lombare cauzate de problemele gastrointestinale. Acest sindrom nu are insa, din pacate, un tratament care sa ii permita vindecarea. Exista insa tratament pentru ameliorarea manifestarilor aceste boli intestinale.

Medicul gastroenterolog este cel care iti poate oferi tratamentul si recomandarile necesare pentru ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil.

Tratamentul medicamentos amelioreaza constipatia si combate balonarea, ceea ce ar putea duce la o ameliorare a durerilor de spate. Si probioticele, fie din alimentatie (se regasesc in iaurt, chefir, muraturi), fie sub forma de pudra sau tablete, pot ameliora simptomele sindromului de colon iritabil.

 

 

Si terapiile alternative pot fi folosite pentru combaterea sindromului de colon iritabil:

  • Tehnicile de relaxare – respiratia abdominala si exercitiile de respiratie pot fi folosite pentru ameliorarea simptomelor.
  • Terapia cognitiv comportamentala – un psiholog poate ajuta pacientul sa isi modifice comportamentele care ii declanseaza simptomele neplacute. De asemenea, aceasta terapie poate ajuta pacientul sa elimine stresul.
  • Acupunctura – aceasta poate fi folosita pentru relaxarea completa a corpului si pentru combaterea simptomelor acestui sindrom.
  • Meditatia, yoga, masajul terapeutic – si aceste terapii pot fi folosite pentru ameliorarea sindromului de colon iritabil.

Durerea de spate cauzata de colonul iritabil apare in special seara, afectand calitatea somnului. Iata cateva sfaturi care iti vor imbunatati calitatea somnului, ameliorand totodata durerile de spate:

  • Stabileste-ti un program de somn pe care sa il respecti. Incearca sa adormi si sa te trezesti la aceeasi ora in fiecare zi – astfel iti vei antrena creierul astfel incat somnul sa se instaleze rapid.
  • Relaxeaza-te inainte de a intra in dormitor. Nu te duce la culcare imediat ce vii de la serviciu sau dupa ce faci sport. Cateva exercitii de stretching si de respiratie te vor ajuta sa te relaxezi inainte de a merge la culcare.
  • Nu consuma alimente greu de digerat, dar nici cafea sau bauturi alcoolice cu cel putin 4 ore inainte de a te culca.
  • Practica activitati sportive zilnic, astfel incat tranzitul intestinal sa fie stimulat.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0