Tocanita reinterpretata: 3 retete sanatoase, care nu te ingrasa

Prepara o tocanita reinterpretata, cu care sa iti surprinzi papilele gustative. Alege o reteta rapida, gustoasa si pe baza de ingrediente sanatoase. Iata 3 retete interesante, pe care ar fi pacat sa nu le testezi!

Uita de banala tocanita de legume si incearca ceva deosebit, cu alte ingrediente, insa la fel de usor de preparat.

Reteta de tocanita cu fructe de mare

Indiferent de anotimp, fructele de mare sunt la fel de savuroase. Mai mult ca sigur, insa, nu te-ai gandit niciodata sa incerci sa prepari o tocana pe baza de fructe de mare. Ei bine, iata o reteta pe care ti-o recomandam.

Ingrediente pentru 6 – 8 portii:

  • Un bulb de fenicul tocat marunt
  • 1 cana de ceapa tocata marunt
  • 4 catei de usturoi, maruntiti
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 1 cana de vin alb
  • 4 cani de supa de pui (poate fi si zeama de bors de peste)
  • 2 rosii maruntite
  • 200 grame de somon
  • ½ kg de midii
  • ½ kg de creveti
  • ½ lingurita de fulgi de chili
  • sare si piper dupa gust
  • ½ cana de patrunjel tocat marunt
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se incalzesc cele 2 linguri de ulei de masline la foc mare. Se soteaza in acest ulei feniculul, iar dupa 3 minute, se adauga si ceapa, apoi se lasa focul mic. Dupa ce ceapa se inmoaie, se adauga si usturoiul, apoi pasta de tomate. Se amesteca viguros si se da focul mai mare.

Dupa ce pasta de tomate se inchide la culoare, se adauga vinul alb, apoi se lasa focul mic si dupa inca 2 minute se completeaza cu supa de legume/ peste, cu rosiile maruntite si se lasa sa fiarba.

Imediat ce clocoteste, se asezoneaza cu sare, piper si fulgi de chili. Se stoarce o jumtate de lamaie si se adauga pestele. Dupa cateva minute se pune in tigaie si jumatatea de kilogram de creveti. La putin timp se completeaza cu midiile.

Se gusta tocana si se mai pune, daca e necesar, sare, piper si zeama de lamaie.

Se adauga patrunjelul tocat marunt, se opreste focul si se serveste imediat.

Reteta de tocanita picanta de tofu

Aceasta tocanita este ideala pentru persoanele vegetariene ori pentru cei care isi doresc o masa consistenta fara, insa, sa fie foarte greu de digerat.

Ingrediente pentru 6 portii:

  • ½ kg de ardei copti, scursi bine
  • 2 linguri de pasta de rosii picanta
  • 2 cani de supa de legume
  • 700 grame de tofu
  • 2 ardei grasi rosii, tocati marunt
  • ½ kg de baby spanac

Mod de preparare:

Se pun ardeii copti si pasta de rosii picanta in blender si se transforma in piure. Se pune apoi piureul obtinut intr-o cratita, se amesteca cu 2 cani de supa de legume si 2 de apa si se lasa la fiert.

Dupa ce amestecul fierbe, se adauga tofu taiata cuburi, dar si ardeiul gras si se lasa la fiert 7 minute.

Dupa aceea, se completeaza cu spanacul si se mai fierbe tocanita inca 5 minute. Se asezoneaza cu sare si piper si se serveste calda.

Reteta de tocanita de iepure

Vrei sa prepari o tocanita consistenta? Incearca o reteta pe baza de carne de iepure, foarte sanatoasa si extrem de gustoasa!

Ingrediente pentru 10 portii:

  • 100 ml de ulei de masline
  • 4 tije de telina, tocate marunt
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 morcovi mari, maruntiti
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 kg de carne de iepure
  • 200 ml de vin rosu
  • 4 frunze de salvie
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita de rozmarin macinat
  • 1 ½ kg de rosii maruntite
  • 1 lingurita de nucsoara macinata
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • sare si piper

Mod de preparare:

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza legumele si usturoiul 7 minute. Adauga bucatile de carne de iepure si gateste-le 8-10 minute. Adauga vinul, apoi lasa sa fiarba.

Completeaza cu frunzele de salvie, cu rozmarinul, cu frunzele de dafin, cu rosiile maruntite si mai gateste inca 5-6 minute, dupa care poti adauga si nucsoara, dar si pasta de rosii. Lasa apoi sa se gateasca la foc mic, fara sa acoperi cu capac, cel putin o ora.

Dupa ce carnea este frageda, asezoneaza cu sare si piper si opreste focul.

Serveste tocanita de iepure cu mamaliga.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0