Top 7 suplimente recomandate când faci sport

Multe persoane nu privesc cu încredere anumite suplimente alimentare. Eu cred cu tărie că știința și studiile au ajuns la concluzia că suplimentele contribuie la sănătatea noastră și nu dăunează decât dacă sunt luate după ureche și nu după un consult de specialitate.

Acest text se adresează persoanelor care sunt din punct de vedere medical sănătoase și fac sport cu regularitate. Să trecem la suplimentele despre care vreau să vă vorbesc!

Băuturile multivitamine

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Puteți consuma zilnic din aceste băuturi și vă spun și de ce: produsele din supermarket sunt lipsite de nutrienții și antioxidanții care provin din fructe și legume. Trăim în era produselor procesate de aceea recomand astfel de băuturi.

Uleiul de pește distilat

Studiile ne arată ca românii nu consumă 2-3 porții de pește recomandate pe săptămână și astfel au un deficit de omega 3. Se recomandă 1-3 grame pe zi din acest supliment extraordinar.

Vitamina D

Vitamina D se poate obține prin expunerea la soare sau din suplimente. Vitamina D este esențială în utilizarea calciului de către organism ceea ce duce la o densitate osoasă optimă.

Un supliment cu formula ideala, ce imbina1200 mg omega-3 din ulei de peste cu 1000 UI vitamina D3 este . Aceasta combinatie asigura o inima sanatoasa, imunitate optima, articulatii sanatoase, o dispozitie ameliorata si vedere sanatoasa.

Arginina

Multe persoane consideră ca arginina este strict pentru culturiști. Nu este așa! Acest aminoacid ajută organismul pentru a crea mai mult oxid nitric. Oxidul nitric ajută la relaxarea arterelor și la o bună elasticitate a acestora ducând astfel la o circulație mai bună a sângelui.

BCAA

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Sunt aminoacizii cu lanț ramificat, leucina, valina și isoleucina, care reprezintă o treime din musculatură. Când facem sport, acesti aminoacizi sunt primii care se consumă. Trebuie recuperați rapid printr-un supliment care-i conține.

Glutamina

Pentru a fi mai rapizi, mai puternici, trebuie să ne recuperăm după fiecare antrenament. Odată cu înaintarea în vârstă, capacitatea de a ne recupera scade. L-glutamina se reduce cu 50% in timpul antrenamentelor. Iar dacă te confrunți cu deficit de l-glutamina, posibilele probleme ce pot surveni sunt ruperea tesutului muscular și refacere de lungă durată. Pentru a evita aceste probleme, poate fi utilă administrarea de glutamină.

Creatina

Creatina este un aminoacid pe care corpul îl secretă în anumite cantități, dar se poate găsi și în carne și peste. Corpul transformă creatina în creatina fosfat sau fosfocreatină și o stochează în mușchi pentru a avea energie. Este absolut necesar să avem astfel de rezerve pentru a eficientiza rezultatele sportive și pentru a avea mai multă energie nu numai în sport, ci și în viața de zi cu zi. Spor la antrenamente!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0