Soare la pahar: 5 retete de smoothie galben delicios

Introdu in alimentatia ta smoothie-uri gustoase si sanatoase, care nu numai ca te ajuta sa iti mentii silueta, insa totodata ofera organismului nutrientii necesari. Iata cateva retete pe care merita sa le incerci!

Fructele si legumele de culoare galbena sunt bogate in antioxidanti. Zeaxantina, licopenul, potasiul, betacarotenul si vitamina C pot fi regasite in concentratii semnificative in asemenea fructe si legume. Acesti nutrienti sustin activitatea sistemului imunitar, reduc riscul de cancer, imbunatatesc functiile cardiovasculare, protejeaza si infrumuseteaza pielea si, totodata, mentin vederea in ciuda trecerii anilor.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pe langa fructele precum ananasul, pepenele galben sau bananele, in smoothie-urile galbene poti adauga si turmeric – renumit in special pentru proprietatile antiinflamatoare, cat si polen de albine, care este bogat atat in vitamine din complexul B, cat si amnioacizi si minerale.

Un smoothie galben, din fructe, legume si alte ingrediente sanatoase, poate fi consumat atat pe post de mic dejun, cat si ca gustare dintre mese. Mare atentie la caloriile dintr-un asemenea smoothie – nu trebuie sa exagerezi la capitolul indulcitori, chiar daca folosesti mierea naturala.

Retete de smoothie cu ananas si turmeric

Ingrediente pentru o portie:

  • 1 ½ cana de lapte de migdale
  • 1 banana
  • ½ cana de ananas congelat
  • ½ cana de dovleac
  • ½ lingurita de turmeric
  • 1 lingurita de polen de albine
  • o bucatica de radacina de ghimbir, curatata si data pe razatoare
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Intr-un blender, se pun toate ingredientele si apoi se amesteca pana cand se transforma intr-un lichid omogen. Adauga, daca doresti, si 1-2 cuburi de gheata.

Reteta de smoothie galben, cu lapte de cocos si ananas

Ingrediente pentru 3-5 portii:

  • 2 cani de ananas proaspat, taiat cubulete
  • 1 banana taiata felii
  • ½ cana de lapte de cocos
  • ½ cana de cuburi de gheata

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele in blender, apoi amesteca-le pana cand obtii un smoothie cremos. Serveste-l imediat ce l-ai preparat, iar daca iti raman 1-2 portii, le poti tine la frigider, insa dupa ce le pui intr-un recipient care se inchide ermetic.

Reteta de smoothie cu mango si turmeric

Ingrediente pentru 1 portie:

  • 1 cana de mango (poate fi proaspat sau congelat)
  • ½ banana
  • 1,5 cana de lapte de migdale (375 ml)
  • 1 lingurita de ulei de cocos
  • 1 lingurita de seminte de chia
  • ½ lingurita de pudra de turmeric
  • ½ lingurita de scortisoara

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele in blender, apoi se amesteca in jur de 1 minut. Se toarna intr-un pahar si se consuma imediat.

Reteta de smoothie cu morcov, nuci si banana

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 150 g de morcov maruntit
  • 3 linguri de nuci maruntite
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 cana de gheata
  • 1 banana taiata felii
  • 1 lingura de fulgi de cocos
  • 1 cana de apa

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele, spalate si curatate in prealabil, in blender, apoi se transforma in smoothie, care e indicat sa fie consumat imediat ce a fost preparat.

Reteta de smoothie cu pepene si limeta

Ingrediente pentru 4 portii:

  • ¼ pepene galben Cantalup
  • ¼ pepene galben ananas
  • zeama de la 1 limeta
  • 5 cuburi de gheata

Mod de preparare:

Se marunteste pepenele galben si se pune in blender. Peste acesta se adauga zeama de la o limeta, dar si cuburile de gheata si se porneste blenderul, care se va opri in momentul in care ingredientele se vor transforma intr-un smoothie cremos.

Atentie!

Nu consumati smoothie-urile dupa masa, intrucat nu numai ca se mareste aportul caloric oferit organismului, insa vor aparea si probleme precum balonarea si senzatia de preaplin. Smoothie-urile se consuma pe post de masa sau gustare, neacompaniate de alte alimente.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0