3 smoothie-uri care îți alungă rapid oboseala

Smoothie-urile pot fi gustări rapide de dimineață sau de după-amiază, menite să crească în mod natural nivelul de energie, concentrare și bună dispoziție. Unde mai pui că ne scapă și de pofta de dulce?

Un smoothie plin de vitamine și minerale trebuie preparat din fructe și legume proasptele, la care adăugăm lapte vegetal și anumite condimente. Sunt bune și pentru adulți, și pentru copii; mai ales dacă cei mici refuză să mănânce anumite fructe sau anumite legume (cum ar fi spanacul sau avocadoul), acestea pot fi strecurate cu ușurință într-un smoothie, printre alte ingrediente preferate de aceștia. 


1. Smoothie de banană cu cacao

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

Combinația de cacao, lapte și ulei de nucă de cocos și maca, într-o bază consistentă de 1-2 banane reprezintă un cocteil de nutrimente care stimulează starea de spirit pozitivă și furnizează energie de durată. În plus, magneziul și carbohidrații buni din banane ajută la conversia zahărului în energie de calitate.

Amestecați alături de bucățelele de banană (se pot folosi una sau două banane, în funcție de cât de consistentă doriți băutura), în blender, următoarele ingrediente, până când totul devine omogen și cremos:

- 1/2 cană de lapte de cocos
- 1 lingură de pulbere de cacao
- 1 lingură de nucă de cocos mărunțită
- 1 lingură de ulei de nuca de cocos
- 1 linguriță de pulbere de maca
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță de semințe chia
- 2 curmale.

Acest smoothie merită savurat pe îndelete, deoarece are un gust incredibil de bun și vine cu extrem de multe nutrimente la pachet.

Citeste si De ce să adaugi pudra kale în smoothie-urile tale

2. Smoothie verde vanilat

Un smoothie bogat în fitonutrienți antioxidanți și energizanți, care vă oferă combinația perfectă de substanțe nutritive antistres, care să echilibreze starea de spirit.

Amestecați în blender, până la omogenizare, următoarele ingrediente :

 
 

- 1 banană congelată
- 1 mână de spanac
- 1/2 de avocado
- 1 lingură de unt de nuci sau de arahide
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 cană de lapte de migdale
- 1/2 jumătate de cană cu apă de nucă de cocos.

După ce amestecul devine cremos, adăugați ceva care să-l îndulcească puțin, și anume: stafide, smochine, curmale sau o lingură de sirop de arțar ori eritritol.

3. Smoothie de fructe de pădure

Aceste smoothie este un cocteil de antioxidanți pentru energie și stare de bine, precum și proteine și grăsimi sănătoase, care, pe deasupra, vă scapă și de foame, dar și de pofta de dulce.

Amestecați:
- 50 g de afine
- 3-5 căpșuni proaspete
- 1 cană de lapte de nucă de cocos
- 1/2 de avocado
- 1 lingură de fructe goji
- 2 lingurițe semințe de in măcinate
- 1 linguriță de semințe chia.

Smoothie-urile reprezintă o metodă sănătoasă de energizare în momentele în care simțim că oboseala ne copleșește. Conțin ingrediente proaspete, gustoase și sunt dulcege fără a avea zahăr adăugat. Din păcate, însă, de cele mai multe ori de-a lungul zilei, avem tendința de a combate epuizarea fizică și/ sau psihică nu cu ceva sănătos, ci cu stimulente care nu sunt neapărat sănătoase, mai ales în cantități mari. Cele mai la îndemână stimulente ne sunt:
Zahărul - consumul de zahăr oferă un boost de energie temporar, care este însă urmat de o scădere bruscă și considerabilă a nivelului de energie. Așadar, batonul de ciocolată sau desertul preferat s-ar putea să nu fie o idee bună atunci când simțim că oboseala ne copleșește.
Cofeina - e în regulă să bei o cafea neagră dimineața, însă consumul mai multor cafele pe parcursul zilei s-ar putea să fie dăunător, chiar dacă în aparență ne ajută să ne menținem energia și starea de dispoziție bună. Cofeina în exces afectează calitatea somnului, ceea ce înseamnă că poate perpetua starea de oboseală din timpul zilei. Totodată, aceasta poate favoriza stările anxioase.
Băuturile energizante - băuturile energizante au un conținut ridicat de cofeină și zahăr și sunt extrem de nesănătoase, așa că trebuie evitate cu orice preț și  în niciun caz nu vor fi consumate zilnic, ci eventual extrem de rar, în caz de urgență.
 

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0