Retete delicioase cu rodie: sosuri, salate, smoothie, inghetata

Rodia are o multime de beneficii pentru sanatate, de aceea e indicat sa faca parte din alimentatia ta. Nu trebuie, insa, sa te multumesti sa mananci rodia ca atare – poti prepara multe retete cu rodie, incepand de la salate si sosuri, pana la smoothie-uri si inghetata!

In primul rand, trebuie sa stii cum sa cureti rodia repede si eficient. Pune-ti un sort inainte de toate, pentru a te asigura ca nu iti patezi hainele cu suc de rodie in timp ce o cureti.

Cu un cutit foarte ascutit, indeparteaza partea de sus, dar si pe cea de jos, a fructului. Apoi, cresteaza rodia de jos in sus, in 4 locuri diferite – ca si cum ai imparti-o in 4. Nu vei taia si pulpa, ci doar coaja.

Umple apoi un bol cu apa rece, indeparteaza coaja rodiei si baga rodia in apa. Foloseste apoi degetele pentru a desprinde boabele de rodie de membrana fructului. Boabele se vor lasa pe fundul vasului, iar membranele rupte se vor ridica la suprafata.

La final, strecoara apa din bol, astfel incat sa ramai numai cu boabele de rodie.

Acum ca ai invatat cum sa cureti rapid rodia, fara sa murdaresti toata bucataria de stropi de suc de rodie, trebuie sa inveti si cateva retete noi, pe baza de rodie.

Sos de rodie cu ghimbir

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 2 cani de suc de rodie prospat stors
  • ¼ cana de zahar brun/ de cocos
  • ¼ cana de otet de mere
  • 1 1/2 lingura de ghimbir ras fin
  • ¼ lingurita de piper negru macinat
  • 2 linguri de boabe de rodie

 

Mod de preparare:

Pune intr-o cratita suc de rodie, zahar, otet de mere, ghimbir si piper negru si lasa-le sa fiarba, apoi lasa focul mic si acopera cu un capac. Dupa 10 minute, adauga semintele de rodie, opreste focul si serveste sosul cald, alaturi de carne de pui sau fructe de mare.

Salata de feta cu rodie

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • ½ cana de nuci Pecan
  • ¼ cana de zahar brun
  • 1 punga mix de salata
  • 1 rodie curatata
  • ¼ ceapa rosie maruntita
  • 200 g de branza feta maruntita

 

Pentru dressing:

  • 1 lingurita de mustar de Dijon
  • 3 linguri de otet din vin
  • 3 linguri de ulei de masline
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Pune zaharul intr-o craticioara, apoi caramelizeaza nucile Pecan in acesta, la foc mic. Scoate apoi nucile pe o farfurie acoperita cu hartie de copt. Dupa ce se racesc, marunteste-le.

Pune mixul de salata intr-un bol, adauga semintele de rodie, ceapa rosie, branza feta si nuca maruntita.

Prepara dressingul amestecand mustarul, otetul, uleiul de masline, zeama si coaja de lamaie, dar si sarea si piperul intr-un bol mic. Toarna dressingul peste salata si serveste imediat.

Smoothie cu sfecla si rodie

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 1 cana de lapte de migdale
  • ½ banana congelata
  • ¼ cana de boabe de rodie
  • ¼ cana de sfecla tocata marunt
  • 1 lingura de miere
  • 1 cana de spanac

 

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele in blender, apoi transforma-le in smoothie. Toarna bautura in doua pahare si serveste-o imediat.

Inghetata cu rodie, din 5 ingrediente

Ingrediente:

  • 1 ½ cana de suc de rodie
  • 2 cani de frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • ¾ cana de zahar brun
  • ½ lingurita de esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele, pune-le intr-o cratita si fierbe la foc mic. Amesteca din cand in cand, pana cand se incalzeste. Opreste focul inainte sa dea in clocot, apoi lasa amestecul sa se raceasca. Dupa aceea, toarna crema obtinuta intr-un recipient pe care il vei baga la congelator. Dupa 12 ore, scoate crema inghetata si pune-o in blender, apoi porneste-l. Transfera apoi inghetata obtinuta inapoi in recipient si mai las-o la congelator inca 12 ore.

Pofta buna!

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0