Retete de post din ingrediente accesibile

Postul a inceput asa ca nu ar strica sa incerci cateva retete noi, preparate din ingrediente pe care le gasesti la preturi foarte mici in pietele din orasul in care locuiesti.

In perioada postului e posibil sa ai zile lipsite de inspiratie, in care sa nu mai stii ce sa gatesti. Ei bine, pentru aceste zile neinspirate, ti-am pregatit 3 retete de post, din ingrediente accesibile, insa totodata usor de preparat.

Tocanita de cartofi si ciuperci

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ingrediente:

  • 2 catei de usturoi
  • 1 felie de ghimbir
  • 200 g de ciuperci
  • ½ lingurita de seminte de mustar
  • 8 rosii cherry
  • ¾ cana sos de rosii
  • 1 lingura de boia dulce

  • 300 g de cartofi
  • 1 cana de apa
  • 1 praf de piper negru macinat
  • 1/2 cana de mazare congelata
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

Marunteste usturoiul si ghimbirul, apoi taie rosiile bucatele mici si toaca ciupercile pe jumatate. Curata cartofii, toaca-i cuburi.

Ia o cratita, pune cana de apa in ea si las-o la foc mediu. Pune apoi in apa ghimbirul, usturoiul si semintele de mustar, iar dupa ce apa fierbe si ingredientele se inmoaie si devin translucente, adauga rosiile si gateste-le in jur de 5 minute, pana cand se inmoaie. Completeaza apoi cu ciupercile, cu boiaua dulce si cu piperul si amesteca bine, dupa care lasa inca 5 minute la fiert. Adauga apoi si cartofii, amesteca iar, pune si sosul de rosii, iar daca este cazul poti adauga inca putina apa. Dupa ce amestecul clocoteste iar, acopera cratita cu un capac si lasa totul sa fiarba inca 15 minute, la foc mic.

Dupa ce trec cele 15 minute, adauga in cratita si mazarea si mareste intensitatea focului. Mai fierbe tocanita inca 10 minute sau pana cand capata consistenta dorita. Pune sare dupa gust si opreste focul.

Serveste tocanita calda, iar daca doresti, o poti asezona cu patrunjel.

 

 

Supa de linte

Ingrediente:

  • ¼ cana de ulei de masline
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 2 morcovi curatati de coaja si tocati marunt
  • 4 catei de usturoi, maruntiti
  • 2 lingurite de chimion
  • ½ lingurita de cimbru uscat
  • 1 conserva de rosii maruntite
  • 1 cana de linte spalata bine
  • 4 cani de supa de legume
  • 2 cani de apa
  • 1 lingurita de sare
  • piper negru
  • 1 cana de spanac, spalat si maruntit
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Incinge uleiul de masline intr-o cratita. Caleste apoi ceapa si morcovul in ulei, in jur de 5 minute. Adauga usturoiul, chimionul si cimbrul. Amesteca incontinuu pret de 30 de secunde, apoi adauga in cratita rosiile din conserva si amesteca bine. Dupa cateva minute, poti adauga lintea, supa de legume, sare si piper. Mareste intestitatea focului, iar dupa ce incepe sa fiarba, acopera partial tigaia cu un capac si lasa focul mic. Dupa 30 de minute, ia doua cani de supa din cratita si pune-le in blender. Dupa ce transformi amestecul in supa crema, pune-l inapoi in cratita, peste supa si adauga si spanacul. Dupa 5 minute, timp in care se gateste si spanacul, ia cratita de pe foc si stoarce in supa zeama de la o lamaie. Asezoneaza cu sare si piper, daca este necesar.

Serveste supa imediat ce ai preparat-o, calda, sau timp de 4 zile dupa gatire, daca o depozitezi in frigider.

Dovlecel la gratar

Ingrediente:

  • 2 dovlecei taiati felii, pe lung
  • putin ulei vegetal
  • sare si piper

Mod de preparare:

Incinge, pe foc, tigaia tip grill. Pune o picatura de ulei vegetal, pe care o vei intinde pe suprafata grill-ului folosind fie o pensula, fie un servetel. Pune feliile de dovlecel in tigaie, iar dupa 3-4 minute intoarce-le pe partea cealalta. Mai lasa-le inca 3-4 minute, opreste focul si pune dovleceii pe o farfurie. Asezoneaza-i cu sare si piper si serveste-i fie ca atare, pe post de gustare, fie alaturi de o portie de orez, pe post de garnitura.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0