Rulouri cu ricotta si pesto: 3 retete sanatoase

Vara avem pofta de legume autentice si preparate usoare, racoritoare. Ce-ati spune de niste rulouri cu ricotta, peste care sa aruncam putin pesto?

Vestea buna este ca aceste rulouri pot fi servite si copiilor de peste 1 an. Mai mult decat atat, daca iti doresti sa petreci timp cu copilul tau, il poti invita in bucatarie, sa gatiti impreuna rulouri cu ricotta.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru ca tu sa iti alegi o reteta pe gustul tau, astazi venim cu 3 retete diferite de rulouri cu ricotta si pesto.

Reteta de rulouri cu ricotta si pesto

Ingrediente:

- 3 dovlecei

- 2 vinete

- 3 ardei capia

- 100 g ricotta

- 3 lingurite pesto

- frunze de busuioc

- zeama de la 1 limeta

- 4 linguri ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:

Se taie fiecare vanata si fiecare dovlecel in 6 sau in cate felii puteti, important este ca feliile sa fie subtiri. Se pun feliile pe o tigaie grill, se tin pana cand se rumenesc. Se repeta procesul cu celelalte felii pana cand le terminati. Ardeii se taie in sferturi si se curata de seminte, se pun cu coaja pe grill, se lasa pana cand aceasta se innegreste, dupa care indepartam coaja sub un jet de apa rece, dupa ce ardeii se racesc.

Se amesteca ricotta cu pesto, se adauga putina sare, piper si cateva frunze de busuioc taiate foarte fin. Se asaza o felie de vanata si se unge cu putina compozitie de ricotta, peste se adauga o felie de dovlecel si se unge de asemeanea cu compozitia de ricotta, peste aceasta se pune o felie de ardei, se ruleaza si se fixeaza cu o scobitoare. Se repeta procesul pana cand se termina toate feliile de legume, iar dupa se amesteaca uleiul, zeama de la limeta cu putina sare si se stropesc rulourile, iar deasupra se mai adauga cateva frunze de busuioc.

Aceasta reteta este nemaipomenita in zilele calduroase: rulourile sunt racoritoare si pline de savoare, se pot servi ca atare sau ca garnitura pentru peste. Pofta mare!

Reteta de rulouri cu ricotta, spanac si pesto

Ingrediente:

  • 1 cana de branza ricotta
  • 3 linguri de pesto
  • 1 cana de baby spanac maruntit
  • 2 foi de aluat (pot fi si congelate)
  • 2 linguri de lapte


Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si acopera o tava cu hartie de copt.

Foloseste apoi un bol pentru a amesteca in el ricotta, pesto si spanacul.

Taie foile de aluat in forme patrate, apoi pune cu o lingurita amestec de ricotta si spanac in mijlocul fiecarui patratel de aluat. Ruleaza incepand dintr-o parte, astfel incat sa obtii un rulou perfect.

La final, unge cu lapte toate rulourile, asaza-le in tava si coace-le in jur de 20-30 de minute, pana cand capata o nuanta aurie.

Scoate rulourile din cuptor si serveste-le calde sau reci.

 

 

Reteta de rulouri cu ricotta, ulei de masline si pesto

Ingrediente:

  • 2 vinete de dimensiune medie
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • ½ cana de branza ricotta
  • ¾ cana de pesto
  • 2 linguri de zeama de lamaie


Mod de preparare:

Incinge gratarul sau tigaia de tip grill. Taie vinetele felii, pe lung – ar trebui sa obtii 6 felii dintr-o vanata.

Unge feliile de vanata cu ulei de masline pe ambele parti, apoi coace-le in jur de 3 minute pe fiecare parte si lasa-le la racit.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Intre timp, amesteca branza ricotta cu sosul pesto si cu zeama de lamaie intr-un bol.

Pune o lingura din amestecul obtinut in mijlocul fiecarei felii de vanata apoi ruleaz-o, prinde-o cu o scobitoare daca este cazul si asaz-o pe u platou. Procedeaza la fel cu toate feliile de vanata si serveste-le imediat.

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0