Garnituri inedite pentru peste: 3 retete altfel

Pestele este un aliment extrem de sanatos, fiind recomandat in special persoanelor care prezinta risc cardiovascular crescut, precum si celor care vor sa slabeasca in mod sanatos. Daca insa te-ai saturat sa mananci pestele alaturi de cartofi natur sau mamaliga, trebuie sa stii ca exista o multime de alte variante pentru servirea acestuia.

Iata cu ce poti inlocui garniturile clasice pentru peste, astfel incat sa te bucuri de un preparat de-a dreptul deosebit.

Frigarui de legume

Ingrediente:

  • 3 cepe, taiate in 4
  • 4 ardei grasi, taiati pentru frigarui
  • 2 dovlecei, feliati
  • 2 manunchiuri de rosii cherry
  • 1 vanata, taiata cubulete
  • 2 linguri de patrunjel maruntit

stop colesterol

Pentru dressing:

  • 1/3 cana de zeama de lamaie
  • 1 lingura de mustar Dijon
  • ¼ cana de patrunjel, tocat marunt
  • coaja de la o lamaie
  • ½ cana de ulei de masline extravirgin
  • ¾ lingurita de usturoi granulat
  • sare si piper, dupa gust


Prepara dressingul amestecand, intr-un bol, zeama de lamaie cu coaja acesteia, dar si cu mustarul Dijon. Adauga, treptat, uleiul de masline, amestecand viguros. Completeaza cu patrunjelul, cu usturoiul granulat si cu piper si nu uita de sare.

Infige apoi bucatile de ceapa pe 2 bete pentru frigarui. Procedeaza la fel si cu celelalte legume. Vei obtine frigarui facute dintr-o singura leguma.

Unge frigaruile cu dressingul preparat anterior, apoi asezoneaza-le cu sare si piper.

Gateste apoi frigaruile pe gratar sau in tigaie, lasandu-le 3-5 minute pe fiecare parte. La final, asezoneaza-le cu patrunjel proaspat si serveste-le alaturi de peste la gratar sau preparat la cuptor.

Ardei gras rosu, cu umplutura de quinoa

Ingrediente:

  • 3 ardei grasi rosii, taiati pe jumatate
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 3 crengute de oregano proaspat
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 cana de quinoa
  • 2 linguri de otet de mere
  • ½ cana de masline fara samburi
  • 2 ardei iuti, maruntiti
  • 2 linguri de muguri de pin trasi la tigaie
  • ½ cana de branza feta maruntita


Pentru rosiile in sos de busuioc si lamaie:

  • 1 cana de busuioc proaspat, tocat marunt
  • 1 cana de rosii cherry, taiate pe jumatate
  • ¼ cana de ulei de masline
  • fulgi de ardei iute
  • coaja de la o lamaie, data pe razatoare
  • sare, dupa gust

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intr-o tava, pune jumatatile de ardei gras, acoperite cu ulei de masline, usturoi si un praf de sare si piper. Adauga oregano. Baga tava la cuptor si coace ardeii in jur de 25 de minute.

Intre timp, fierbe o oala de apa cu sare, in care vei gati quinoa respectad indicatiile de pe pachet. Scurge quinoa si amestec-o apoi cu otetul balsamic, ardeiul iute maruntit, mugurii de pin, dar si branza feta.

Pregateste apoi rosiile in busuioc si lamaie amestecand toate ingredientele intr-un bol.

Umple ardeii copti cu quinoa fiarta si acopera cu rosiile in sos de busuioc si lamaie. Serveste imediat.

 

 

Ciuperci umplute cu risotto de orz

Ingrediente:

  • 4 ciuperci de dimensiuni foarte mari, fara codita
  • sare si piper, dupa gust
  • 2 linguri de unt
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • ½ cana de vin alb
  • 2 lingurite de cimbru proaspat, maruntit
  • ½ cana de parmezan ras + inca putin pentru servire
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 4 cani de supa de legume
  • 1 ceapa, maruntita
  • 1 cana de orz
  • 120 g de spanac/ varza Kale
  • 1 lingurita de rozmarin proaspat, maruntit
  • patrunjel proaspat, maruntit, pentru servire


Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se acopera o tava cu hartie de copt. Ciupercile se ung cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper, apoi se asaza in tava.

Intr-o tigaie, se incalzeste supa de legume la foc mediu.

Intr-o alta tigaie, se topeste untul si apoi se soteaza ceapa 5 minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut, dupa care se pune in tigaie si orzul. Dupa 1 minut, se poate turna vinul alb, amestecand incontinuu. Dupa ce vinul este absorbit de orz, se toarna treptat si supa de pui calda.

Pe masura ce supa este absorbita de orz, se toarna alta cana. Dupa 30-40 de minute, orzul este fiert. La final, se incorporeaza spanacul sau varza Kale si apoi se asezoneaza cu cimbru, rozmarin, sare si piper. Se adauga si parmezanul, iar risotto-ul ar trebui sa capete o textura cremoasa.

Intre timp, se scot ciupercile din cuptor si se scurg. Se umplu apoi cu risotto-ul de orz preparat. Pentru decor, se folosesc parmezan ras si patrunjel proaspat.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0