Alegerea unui antrenor personal

Un antrenor personal poate concepe un program de exercitii fizice care sa va ajute sa va atingeti obiectivele, sa va mentina motivat si sa adapteze antrenamentele pe masura ce evoluati. Dar primul pas este gasirea unui profesionist calificat.

Desi nu exista standarde nationale sau cerinte minime pentru a dobandi calitatea de antrenor personal, daca puneti intrebarile corecte, veti reusi sa angajati persoana potrivita, potrivit American College of Sports Medicine (Colegiului American de Medicina Sportiva).

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Antrenorul personal are un rol extrem de important intrucat de el depinde evolutia dumneavoastra atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere al stilului de viata, care ar trebui sa fie din ce in ce mai sanatos.

Un antrenor personal competent va reusi sa va ofere informatiile teoretice, dar si tehnicile practice de care aveti nevoie pentru a obtine silueta mult dorita dar si conditie fizica.  Pentru a alege un antrenor personal de top, este bine sa fiti informat in mod corespunzator.

Alegerea antrenorului personal ideal

  • Puneti intrebari despre educatie, ideal ar fi sa aiba o diploma de patru ani in kinesiologie, kinetoterapie, educatie fizica sau un domeniu legat de sanatate si fitness. Ea sau el ar trebuie sa fie atestat/a de o organizatie respectata. Astfel, va asigurati cu persoana pe mainile careia va veti lasa stapaneste bine domeniul in care activeaza.
  • Intrebati de cati ani antreneaza clienti. Ati putea solicita un CV sau referinte curente. Experienta reprezinta confirmarea capacitatilor sale in calitate de instructor asa ca este indicat sa alegeti un instructor personal cu experienta de minimum 2-3 ani in domeniu. Nu va lasati pe mainile unui antrenor personal fara experienta pentru ca riscati sa nu obtineti rezultatele dorite. Daca antrenorul personal detine un portofoliu al clientilor pe care i-a antrenat, nu ar strica sa aruncati o privire pe acesta pentru a va convinge de rezultatele care se pot obtine cu munca multa si in antrenor personal priceput si determinat sa va ajute.

 

 

  • Nu ezitati sa discutati despre tarife, care pot varia foarte mult, de la 50 de lei/ sesiune la peste 150 de lei/ sesiune, in functie de anumiti factori, incepand cu calificarile antrenorului/antrenoarei pana la durata fiecarei sesiuni. Intrebati daca puteti obtine tarife mai mici in anumite intervale orare, daca platiti in avans sau imediat pentru un anumit numar de saptamani sau luni.
  • Avand in vedere ca rezultatele depind de calitatea relatiei de lucru, asigurati-va ca personalitatea antrenorului se potriveste cu a dvs. si ca el sau ea comunica intr-un mod care va face sa va simtiti confortabil. Nu este indicat sa alegeti un antrenor personal cu care nu sunteti pe aceeasi lungime de unda intrucat nu veti reusi sa obtineti impreuna rezultatele dorite.

Odata ce ati luat o decizie, solicitati un acord in scris care sa cuprinda detaliile legate de tarif, programul de antrenament si politicile privind anularea contractului si platile. Daca observati ca rezultatele intarzie sa apara, ar trebui sa luati in calcul posibilitatea de a va schimba antrenorul personal.

In momentul in care reusiti sa descoperiti un antrenor personal cu care sa va intelegeti de minune, trebuie neaparat sa pastrati legatura cu acesta intrucat el este cel alaturi de care veti reusi tot ce v-ati propus.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa articol: New York Times

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0