Povestea ta îi poate ajuta și pe alți membri ai comunității să depășească momentele dificile și să fie optimiști în privința tratamentelor, vindecării și a unei vieți mai ușoare zi de zi.

Descoperă exemplele de povești care descriu simptome și probleme în care te poți regăsi. Spune-ne mai multe despre experiența ta cu această afecțiune, despre tratamentele urmate și efectele lor sau ce măsuri iei pentru un stil de viață sănătos.

Mă simt deprimat, nu mai știu ce să fac…

Am 66 de ani și multe probleme de sănătate, inclusiv tensiune arterială mare, diabet și colesterol mărit. Am probleme cu greutatea, m-am îngrășat mult în ultimii ani. Am renunțat la atâtea alimente, că abia dacă mai mănânc ceva, dar nimeni nu mă credea pentru că nu slăbeam! Am încercat să fac și exerciții la mine acasă, degeaba! Mă simt deprimat, nu mai știu ce să fac…

Trăiesc de mulți ani cu colesterolul ridicat

Trăiesc de mulți ani cu colesterolul ridicat și am încercat toate măsurile recomandate pentru a-l reduce: exerciții fizice, plimbări zilnice, nu mănânc prăjeli sau grăsimi, încerc să mănânc cât mai sănătos, am redus zahărul și am eliminat alimentele care-mi fac rău.

Am valori mari ale trigliceridelor și colesterolului

Mama mea a avut probleme cu inima. Eu, la cei 63 ani, am valori mari ale trigliceridelor și colesterolului. Am încercat să le țin sub control cu dieta, dar nu am reușit și odată cu trecerea anilor îmi este și mai greu. Mai mult decât atât, am fost diagnosticată și cu diabet tip 2. Îmi este teamă de complicațiile care ar putea apărea.

Probleme cu colesterolul

La analizele de sânge, mi-a ieșit colesterolul total 249 mg/dL, HDL 38 mg/dL, LDL 144mg/dL, iar trigliceridele 224. De atunci, iau tratament și mă gândesc de 2 ori înainte să mănânc ceva.

Viata dupa infarct

Numele meu este Paulina, am 62 de ani și am suferit un infarct miocardic în urmă cu 2 ani. Am urmat tratamentul prescris la externare, dar pe cel cu statine nu l-am putut suporta. Aveam dureri musculare importante, aveam greață și balonare. Medicul mi l-a oprit în momentul în care creatinkinaza a crescut semnificativ. Am în continuare colesterol crescut și caut o soluție pentru asta.

Am 60 de ani și un istoric de boli cronice

Numele meu este Maria, am 60 de ani și un istoric de boli cronice. Sunt supraponderală. Iau câte 8 tipuri diferite de medicamente, unele pentru diabet zaharat, altele pentru tiroidă, și altele pentru dureri articulare. Familia mea își face griji pentru riscul cardiovascular pe care îl am. Oricând pot avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Am descoperit că am arterele înfundate în proporție de 70%

Mi-am făcut evaluarea profilului lipidic pentru prima dată în 2003. Rezultatul indica un risc crescut pentru boli de inimă! Credeam că am un stil de viață sănătos, făceam sport des, aveam doar mult stres la muncă. Într-o zi, în sala de gimnastică, brațele mi-au amorțit și m-am alarmat când mi s-a întâmplat iar la o zi după și noaptea stând în pat. La spital, am descoperit că am arterele înfundate în proporție de 70%!

Primul infarct nu m-a ocolit

Aveam un stil de viață dezordonat, mult stres la muncă ceea ce mă făcea să mănânc multe grăsimi. Prin urmare, în 2013, mi-am făcut analizele, iar colesterolul total mi-a ieșit 279. Doctorul m-a avertizat că dacă nu iau măsuri și nu îmi schimb stilul de viață, pot suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. 2 ani mai târziu, cuvintele lui s-au adeverit și eu am avut primul infarct miocardic.

Am știut că am un istoric de boli de inimă în familie

Am știut că am un istoric de boli de inimă în familie. Bunicul maternal a suferit un infarct la 50 de ani și a murit din cauza altuia la 65. Mama a făcut o angioplastie la 51 de ani. Eu, la 43 de ani, am descoperit că am hipercolesterolemie familială, o tulburare genetică ce are ca rezultat o acumulare periculoasă de colesterol rău LDL. Acum, iau tratament și urmez o dietă strictă pentru a mă proteja împotriva bolilor de inimă.

Există riscul de a fi predispus la colesterol ridicat în mod genetic

Am efectuat un control de rutină în ianuarie. Am aflat că sunt sănătos în general, cu excepția faptului că aveam colesterolul total periculos de ridicat - 269, iar colesterolul rău LDL - 196. Sunt bărbat, am 32 de ani și am 96 de kg. Există riscul de a fi predispus la colesterol ridicat în mod genetic.

Am descoperit că eram în pericol să fac atac de cord

Acum 10 ani, mâncam foarte mult în oraș (1), fast food pe fugă (2), pentru că aveam un stil de viață haotic (3), munceam mult și eram tot timpul ocupată (4), nu aveam când să-mi gătesc sănătos (5). Deodată, am început să mă simt rău, mă înțepa în piept, iar asta m-a determinat să-mi fac un control. Am descoperit că aveam colesterolul total 270, LDL era 193, și eram în pericol să fac atac de cord. Imediat după, doctorul mi-a făcut o serie de recomandări alimentare pe care le-am urmat întocmai, pentru că mă temeam de consecințele colesterolului mărit de care sufăr.

Am avut primul meu atac de cord la vârsta de 38 de ani

Boala cardiovasculară a făcut parte din viața mea de când am avut primul meu atac de cord, la vârsta de 38 de ani. Soția mea era însărcinată cu cea de-a treia fiică, iar gândul că nu voi apuca s-o văd crescând mă speria îngrozitor. Fetele mele aveau nevoie de tatăl lor! Așa că am început să fiu mai atent la ce mâncam, să fac mai multe exerciții fizice și să iau tratament pentru a reduce colesterolul mărit.

Familia mea a fost cel mai mare sprijin pentru mine

Spre sfârșitul anului 2017, am aflat că am un colesterol total de 300, un nivel al colesterolului LDL de 198 și dureri în piept. Am urmat un tratament cu statine și am practicat activități de reducere a stresului. Familia mea a fost cel mai mare sprijin pentru mine. Fără ai mei n-aș fi putut face față stricteții regimului, efectelor secundare de la statine sau recuperării de după primul infarct miocardic. Le datorez totul.

În octombrie 2012, nimeni nu ar fi crezut că am o boală de inimă

În octombrie 2012, nimeni nu ar fi crezut că am o boală de inimă. Aveam doar 40 de ani. Eram la restaurant când am simțit o înțepătură în piept și o presiune greu de suportat. La spital, doctorii au descoperit că 4 din arterele mele sunt blocate în proporție de 90%. Au descoperit și că am niveluri prea mari de zahăr în sânge, ceea ce a agravat situația. În următoarele 2 săptămâni, mi-au pus 5 stenturi în artere.

Viata mea

Ma numesc Laurentiu, azi am implinit 38 de ani, in urma cu 8 ani am fost depistat cu diabet tip 1. La 34 au aparut incet, incet, complicatile: polineuropatie diabetica senzitiv motorie, la 35 AVC ischemic, la 37 tarchidie sinusuala, risc de gradul 2 de nivel ridicat de cardio-vascul si displidemie usoara.

Medicul mi-a spus că trebuie să țin sub control diabetul

Am 65 ani și, când vine vorba de probleme de sănătate, nici nu știu cu ce să încep. Cele care mă frământă cel mai mult sunt diagnosticul de diabet și valorile mereu crescute ale grăsimilor din sânge. Medicul mi-a spus că trebuie să țin sub control diabetul pentru că altfel risc să fac un infarct, dar tratamentul pe care-l urmez nu pare să mă ajute. Ce pot face pentru a fi în siguranță?

Ce tratament să urmez pentru fi în siguranță?

De când am primit diagnosticul de diabet de tip 2, viața mea s-a schimbat: am redus timpul petrecut la birou, mi-am făcut un obicei din a merge zilnic măcar o oră, am eliminat prăjelile din dieta mea și respect terapia pentru dislipidemie recomandată de medic. Cu toate astea, valorile trigliceridelor si ale colesterolului rămân mari. Ce tratament să urmez pentru fi în siguranță?

Îmi amintesc cât de greu îi era mamei

Îmi amintesc cât de greu îi era mamei când a descoperit, tardiv, că are probleme cu inima. Amintirea ei și recentul diagnostic de diabet de tip 2 mă fac să fiu mai prevăzătoare. În ciuda urmării cu strictețe a tratamentului pentru dislipidemie, valorile grăsimilor din sânge sunt tot mari. Îmi este teamă de complicațiile care ar putea apărea. Cu gândul la copiii mei, îmi doresc să nu repet și eu povestea mamei.

Semnalul de alarmă tras de domnul doctor mă motivează

Când am fost la interpretarea analizelor, medicul m-a atenționat din cauza valorilor crescute ale grăsimilor din sânge am risc pentru accidente cardiovasculare. Recent diagnosticat cu diabet de tip 2, semnalul de alarmă tras de domnul doctor mă motivează să fac tot ce îmi stă în putință pentru a mă face bine.

Vreau să-i fiu alături mamei mele

Vă scriu pentru că mama mea, în vârstă de 68 ani, în ciuda tratamentului pe care-l urmează, nu reușește să scadă valoarea colesterolului rău. Vreau să-i fiu alături în lupta asta fără răspuns, mai ales că medicul mi-a spus că rezultatele analizelor indică un risc crescut pentru atacul de cord. Ce-i de făcut?

Am crezut că sunt la teatru, într-o dramă

Când de curând am fost la doctor pentru a-mi interpreta rezultatele analizelor, am crezut că sunt la teatru, într-o dramă, nu în cabinetul medical! Cum altfel, când unui om activ de 47 ani, căruia îi plac drumețiile, care nu s-a plâns vreodată de durere și care nu a fost nevoit să stea în spital, i se spune că are diabet? În plus, valorile ridicate de colesterol rău mă predispun la atac de cord?!

Un diagnostic îngrijorător

Un ritm haotic de viață, cu stres la muncă peste măsură, cu ore nesfârșite de stat în scaunul de birou, mese neregulate, dar bogate, de obicei servite târziu, m-au adus la un diagnostic îngrijorător: diabet de tip 2. Cu un colesterol total de 279 mg/dl, medicul m-a avertizat că dacă nu iau măsuri, pot suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Cât o mai puteam duce așa?

Infarctul miocardic de acum 3 ani

Infarctul miocardic de acum 3 ani – un episod de care nu aș vrea să-mi mai amintesc. Dar efectele secundare ale statinelor, LDL-ul de 187 mg/dl și diabetul mă expun unui risc care mă îngrozește. E timpul să trec la acțiune!

În studenție, aveam xantoame sub ochi, dar nu le-am acordat prea multă atenție

În studenție, aveam xantoame sub ochi, dar nu le-am acordat prea multă atenție. 30 de ani mai târziu, la un control de rutină, am aflat că am hipercolesterolemie. Am aflat că boala se moștenește și că mă expune la un risc mare de infarct miocardic. Am făcut tratament cu statine, dar nu am rezistat prea mult, din cauza efectelor secundare.

La analizele de rutină, doctorul mi-a spus că am dislipidemie

Când eram mai tânără, mâncam foarte multe dulciuri și mă mulțumeam să-mi comand mâncare, în loc să gătesc eu. Bineînțeles că oricât de comod mi-ar fi fost, situația nu putea să dureze prea mult! La analizele de rutină, doctorul mi-a spus că am dislipidemie. M-a avertizat că dacă nu încep un regim alimentar și un tratament imediat, îmi voi pune sănătatea într-un pericol mai mare!

Ce pericole mă mai așteaptă?

La început, am observat pungile de grăsime acumulate sub ochi. Nu puteam scăpa de ele. După o vreme, am început să mă îngrijorez că mănânc prea multe dulciuri și fast food. Apoi, am decis să-mi fac analizele de rutină și așa am aflat că nivelurile de colesterol depășeau limitele, iar glicemia era anormal de mare. Ce pericole mă mai așteaptă?

Mă lăudam cu un stil de viață sănătos

Mă lăudam cu un stil de viață sănătos, vegetarian chiar. Credeam că asta mă va feri de boli și probleme de sănătate. Dar într-o zi am fost la un control de rutină și doctorul a descoperit că am dislipidemie. A urmat o perioadă dificilă pentru mine. A trebuit să mă adaptez la noul regim alimentar. Nu aș fi reușit fără sprijinul soțului și al copiilor mei.

Acum mă lupt să reduc colesterolul

Accidentul vascular cerebral prin care am trecut acum 4 ani m-a lăsat îngrijorată. M-am recuperat greu, cu terapie acasă și exerciții fizice făcute de 3 ori pe zi. Acum mă lupt să reduc colesterolul LDL de la 180 mg/dl la sub 100, ca să fiu în siguranță.

Trăiesc cu diabet de 20 de ani

Trăiesc cu diabet de 20 de ani, dar ce nu știam e că valorile mari ale trigliceridelor și colesterolului îmi pot pune inima în pericol. Era cât pe ce să-mi pierd viața în urma unui infarct! De atunci, sunt mult mai atent la ce mănânc, fac mișcare în fiecare zi și iau tratament. Totuși, temerile nu dispar...

Nu știu cât de mult o voi mai ține așa...

Prima dată când am trecut printr-un infarct miocardic, am crezut că nu voi scăpa cu viață. A urmat o perioadă de recuperare extrem de grea: multe medicamente, multă terapie, depresie. A doua oară când am ajuns la spital după acest eveniment, am fost diagnosticată cu ateroscleroză din cauza depunerilor de grăsime care mi-au înfundat arterele. Nu știu cât de mult o voi mai ține așa...

Mama mea și-a pierdut viața în urma unui accident vascular cerebral

Mama mea și-a pierdut viața în urma unui accident vascular cerebral. Eu am trigliceridele și colesterolul peste valorile normale, iau tratament și țin un regim strict, pentru că nu-mi doresc să am aceeași soartă. Mă gândesc doar la copilul meu...

Viata scumpa

Salut, ma numesc Cristi. Pana la inceputul anului 2018 nu aveam nimic, pe 2 ianuarie 2018 noaptea am avut dureri in capul pieptului. Am crezut ca este de la apa rece din frigider, dar nu a fost asa. Durerile au continuat si a doua zi si a treia zi, iar pe 4 seara am plecat la serviciu cu dureri in piept... la ora 1 noaptea m-am intors acasa de la serviciu cu aceleasi dureri, mai mari... nu am mai rezistat si am sunat la salvare.

Dacă nu sunam nu mai eram acum - am suferit un infarct. Nu mai fumam de 15 ani, cafea nu mai beam de 3 luni, dar din cauza stresului, oboseala m-a pus la pamant. Acum mi-am schimbat stilul de viata!

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.