Masajul scalpului, remediu pentru căderea părului

Masajul este un instrument de relaxare grozav, care are nenumărate beneficii, printre care şi reducerea stresului. Ştii deja că există diverse tipuri de masaj, însă atunci când vorbim de păr şi de scalp, luăm în calcul masajul terapeutic al scalpului. Iar asta este o metodă clară de combatere a căderii părului.

Rolul masajului în stoparea căderii părului

Masajul terapeutic intensifica microcirculatia sanguină de la nivelul scalpului, pentru astfel încât substanţele hrănitoare să ajungă la fiecare folicul de par. Astfel, rădăcinile se întăresc şi ajută părul să-şi atingă potenţialul maxim, să fie sănătos şi mătăsos.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ştiai că pe un scalp oxigenat părul creşte sănătos, viguros, iar coafatul apoi devine mai uşor? Prin mişcări de masaj stimulezi dislocarea excesului de celule, stimulezi microcirculatia sanguină, scalpul se echilibrează, se vindecă, iar rădăcina firului de par va fi mai puternică, reducându-se astfel şi căderea părului.

Masajul scalpului nu are nimic în comun cu mişcările pe care le faci atunci când te samponezi. Un masaj profesional al scalpului se face folosind buricele degetelor şi aplicând o presiune uşoară pe pielea capului. Durează aproximativ 10-15 de minute, iar mişcările se execută încet, dinspre ceafă către creştetul capului, de la frunte către ceafă şi invers, sau în lateral, dinspre margine către creştet, prin rotaţii mici sau mişcări vibrante ori apăsate de drenaj.

Este recomandat să foloseşti pentru masajul scalpului un produs special, precum tratamentele care conţin antioxidanţi, ulei de mentă şi extracte din plante pentru îngrijirea şi regenerarea pielii. După masajul scalpului clăteşte apoi părul cu apă caldă şi spală-l cu un şampon în funcţie de tipul tău de par şi de nevoile lui. Nu uită să aplici şi un balsam sau o masca care de regulă ajută părul să-şi menţină starea de sănătate şi să fie mai uşor de pieptănat.

 

 

Cele mai eficiente uleiuri pentru masarea scalpului

Folosind un ulei natural, vei reuși să potențezi efectele benefice ale masajului scalpului. În principiu, toate uleiurile naturale sunt benefice pentru pielea capului, însă unele dintre acestea au mai multe beneficii decât altele. Dacă ai părul gras, fa-ți un masaj al scalpului cu ulei cel mult o data pe săptămână însă nu uita să șamponezi foarte bine pentru a îndepărta complet uleiul de la nivleul scalpului. 

Uleiul de cocos – acest ulei penetreaza cu ușurință pielea capului, însă totodată are și proprietatăți antibacteriene și antifungice. Așadar, uleiul de cocos nu numai că stimulează creșterea sănătoasă a părului, însă combate și mătreața.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Uleiul de ricin – se știe despre uleiul de ricin că stimulează creșterea părului. Acesta stimulează circulația sanguină la rădăcina firelor de păr, făcând totodată părul mai puternic și mai strălucitor. Așadar, dacă ai părul degradat sau foarte subțire, acest ulei este ideal pentru tine.

Uleiul de jojoba – compoziția acestui ulei este similară cu cea a uleiurilor naurale pe care scalpul de produce. Acesta hidratează pielea capului, dizolvând totodată sebumul care blochează porii.

Uleiul de mentă – acest ulei are proprietati astringente, menținând pH-ul scalpului în limitele ideale. Totodată, uleiul de mentă relaxează vasele de sânge de la nivelul scalpului, stimulând circulația sanguină.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0