Ulei de jojoba pentru piele frumoasa si par sanatos

Uleiul de jojoba, obtinut din semintele plantei cu acelasi nume, este originara din Arizona, California, dar se gaseste si in partea de nord a Mexicului. Cu toata ca se numeste ulei, uleiul de jojoba este, de fapt, o ceara lichida.

Uleiul extras prin presare la rece din semintele de jojoba are o textura asemanatoare cu cea a uleiurilor naturale ale pielii si ale scalpului, fiind extrem de usor de absorbit de epiderma, dar si de textura firelor de par.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Amerindienii foloseau uleiul de jojoba pentru a trata ranile si vanataile. In zilele noastre insa, acest ulei este folosit pentru tratarea unor afectiuni precum acneea, psoriazisul ori arsurile solare, Intrucat stimuleaza cresterea podoabei capilare, uleiul de jojoba este folosit si pentru combatarea alopeciei.

 

 

Beneficii ulei de jojoba

Hidrateaza pielea – mentinerea pielii hidratate nu numai ca ii ofera o stralucire aparte, insa previne si descuamarea pielii, care este extrem de inestetica. Datorita texturii sale de ceara lichida, acest ulei creeaza o bariera protectoare la suprafata pielii, impiedicand deshidratarea pielii, dar si intrarea agentilor externi in contact direct cu epiderma.

Poti aplica uleiul de jojoba pe piele dupa ce il incalzesti bine intre palme, imediat dupa ce ai spalat fata. Ideal ar fi sa folosesti uleiul de jojoba seara, inainte de culcare, si sa il lasi sa actioneze peste noapte. Daca il folosesti dimineata, textura sa de ceara va oferi un aspect lucios pielii, pe care mai mult ca sigur nu il doresti.

Controleaza nivelul de sebum – tenul gras este rezultatul unor glande sebacee foarte active, care afecteaza de regula zona “T” a fetei, dar si scalpul. Sebumul in exces atrage praful si agentii externi si creeaza nevoia de a spala fata si parul mult prea des. Uleiul de jojoba este de ajutor in astfel de situatii intrucat reduce cantitatea de sebum secretata de glandele sebacee. Atunci cand pielea este hidratata corespunzator de un strat generos de ulei de jojoba, glandele nu mai simt nevoia sa produca sebum asa ca regleaza secretia.

Trateaza acneea – intrucat uleiul de jojoba estompeaza secretia se sebum, acneea este prevenita. Totodata, actiunea antibacteriana a acestui ulei trateaza cosurile deja aparute.

Trateaza buzele crapate – uleiul de jojoba este unul dintre ingredientele de baza din balsamul de buze pe care il gasesti in comert. Textura ceroasa a acestui ulei hidrateaza, dar totodata mentine hidratarea pentru o perioada indelungata. Ideal in zilele cu vant puternic si temperaturi scazute, dar si in zilele cu soare puternic, uleiul de jojoba trebuie aplicat pe buze dupa o exfoliere delicata a acestora.

Benefic pentru eczeme si psoriazis – eczema este o reactie alergica a pielii la diversi factori, in timp ce psoriazisul este o afectiune de natura autoimuna. Ambele afectiuni sunt caracterizate de piele uscata si prurit iar uleiul de jojoba hidrateaza pielea, calmand mancarimile si combatand uscaciunea pielii.

 

 

Hidrateaza parul – uleiul de jojoba patrunde in textura firului de par, hidratand in profunzime. Totodata, ofera o stralucire aparte podoabei capilare si combate electrizarea acesteia.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Elimina matreata – uleiul de jojoba hidrateaza scalpul uscat, in timp ce proprietatile sale antibacteriene elimina matreata.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0