Trenduri alimentare sanatoase pentru 2017

Industria alimentara se imbogateste cu diverse variatii de alimente si retete mereu, intrucat oamenii sunt curiosi sa experimenteze si in acelasi timp incearca sa faca economii sau sa consume mancarea in mod constient in legatura cu provenienta ei si aportul de nutrienti pe care il aduce. In acelasi timp, fructele exotice si super cerealele castiga din ce in ce mai mult teren.

Afla care sunt alimentele de care vei auzi destul de des in acest an si pe care vei fi, probabil, tentat (a) sa le incerci si tu!

1. Golden Latte

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

In America sunt deja la mare cautare variante mult mai sanatoase pentru bauturi energizante care sa le inlocuiasca pe cele pe baza de cafea si lapte. Golden Latte clasic american e preparat cu turmeric, ulei de cocos, ghimbir, piper negru, scortisoara, miere si lapte vegetal neindulcit, cum ar fi de soia, migdale sau cocos. Gasesti deja si pe piata romaneasca, la multe cafenele si variante de bauturi de post sau cafele cu lapte vegetal, insa poti incerca sa iti prepari si acasa asa ceva.

2. Burgeri vegetali cu gust de carne

Exista cercetatori care inca lucreaza la identificarea perfecta de reteta de burger vegetal al carui gust sa nu difere absolut deloc de cele facute din carne si se pare ca produsele pe care le lanseaza pe piata ulterior diverse companii care investesc in asta sau direct cei care inventeaza retetele sunt din ce in ce mai cautate. De obicei sunt pe baza de naut si soia, ciuperci si diverse legume si condimente.

3. Jackfruit

Jackfruit este un fruct exotic originar din Asia ce a devenit deosebit de popular intrucat, gatit fiind, seamana foarte mult la gust si textura cu carnea de porc. Nu e foarte bogat in proteine, are chiar mai putine decat tofu, astfel ca e recomandata comnsumarea lui in primul rand pentru gust, mai apoi pentru aportul de minerale si vitamine, cu adaos de proteine din alte alimente.

4. Super cereale

Desi existau inca din antichitate, nu suntem obisnuiti cu ele si de multe nici nu am auzit. Daca pana acum quinoa si graul spelta faceau furori, urmeaza sa auzim de super cereale ca teff, cunoscut drept mei etiopian sau sorg, foarte bogate in proteine si fibre. O ceasca de teff contine, se pare 10 grame de proteina si 7 grame de fibre, iar gustul este unul intermediar intre quinoa si semintele de in. Una cu sorg contine 22 grame de proteina si 12 grame de fibre si seamana la gust cu faimosul couscous, alta super cereala sanatoasa.

5. Paste de linte si quinoa

Daca pana acum aveau succes pastele din faina integrala si pastele de legume, in special cele din dovlecel sau zuchini, in noile trenduri alimentare vor intra si pastele din linte sau quinoa, care se gasesc ambalate prefierte, deci nu va fi nevoie de un aparat special pentru prepararea lor.

6. Faina si zahar de cocos

Vegetarienii si cei care vor sa aiba un regim de viata sanatos consuma la ordinea zilei si folosesc si in retete de infrumusetare fulgi de cocos, ulei de cocos, apa de cocos si lapte cocos. Mai nou internetul va fi plin de retete care vor contine faina de cocos, o optiune fara gluten, mai usor de digerat, bogata in fibre si proteine. Daca in general foloseai sirop de agave, curmale si miere pe post de indulcitori, vei putea folosi si zahar de cocos, ca o alternativa a acestora.

7. Legume cu defecte

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Intrucat s-au facut o multime de campanii si reportaje, pe buna dreptate, care atesta faptul ca oamenii din orase mari arunca foarte multa mancare, in special legume, pe motiv ca prezinta imperfectiuni de forma si culoare, in timp ce in multe tari exista oameni care mor de foame, se pare ca aceste legume cu defecte, considerate urate, vor capata intaietate la consum. In plus, de multe ori faptul ca sunt imperfecte ca forma, nelustruite si fara culori tari este de multe ori o dovada ca au crescut natural, fara foarte multe tratamente chimice.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0