Top 7 jucării educative de pus sub bradul de Crăciun

În aceste vremuri dominate de noile tehnologii, să-ți dezlipești copilul de calculator este una dintre cele mai mari provocări dacă ești părinte. Ca să-i mai abați atenția de la spațiul virtual și să-l mai dai jos din fața monitorului, ai la dispoziție o serie de jucării educative cu care îl poți tenta, mai ales dacă le găsește sub brad drept cadou de la Moș Crăciun.

Hărți interactive

Destinate copiilor cu vârste de peste 3 ani, hărțile interactive (cu animale, cu țările lumii, cu corpul uman etc.) pot fi o alegere bună pentru cadoul de Crăciun. Aceste hărți funcționează cu baterii și au sunet, o voce îndrumând copilul de-a lungul activităților, adresându-i întrebări și felicitându-l atunci când răspunde corect. 

Joc-laborator de chimie

Dacă ai un copil care a trecut de 8-9 ani și care pare pasionat de reacțiile chimice, ia în calcul să îi pui sub bradul de Crăciun un laborator de chimie în miniatură. În joc, cel mic va găsi diverse materiale și echipamente, alături de instrucțiuni pentru tot felul de experimente chimice. Chiar dacă e vorba de un joc, nu lăsa copilul nesupravegheat când folosește minilaboratorul!

Joc-laborator de creare parfumuri

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Cel mic e pasionat de parfumurile voastre și vrea și el să știe cum ia naștere unul? E momentul să îi faci un cadou care cu siguranță îl va ține departe de calculator câteva ore și anume un minilaborator de parfumerie. Jocul vine echipat nu doar cu informații teoretice pe înțelesul copiilor despre crearea parfumurilor, ci și cu o varietate de materiale din care se pot face parfumuri solide, odorizante de cameră sau săruri pentru baie. S-ar putea să te pomenești invadat de creațiile celui mic, dar, ia partea bună: vei avea de oferit și altora cadouri sub formă de parfum handmade.

Un instrument muzical

Copilul tău pare să aibă ureche muzicală? Înainte de a investi într-un instrument adevărat, oferă-i cadou unul de jucărie, dar la care să se poată, totuși, cânta. Un flaut, o tamburină, o muzicuță sau un metalofon sunt câteva jucării care i-ar da celui mic ocazia să învețe cum să țină ritmul și cum să sufle într-un instrument pentru a scoate note muzicale.

Un cub Rubik

Câți dintre noi nu am avut în copilărie un cub Rubik, pe care ne-am străduit din răsputeri să îl rezolvăm și câți dintre noi încă nu au reușit să îi dezlege tainele? Un cadou potrivit pentru toți copiii, și mai ales pentru cei cărora le plac calculele și sunt buni la matematică, cubul este o metodă eficientă nu doar de la a-l ține pe cel mic la distanță de calculator, ci și de a-i dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor. În cazul în care tu te-ai străduit în zadar să rezolvi cubul, să nu fii mirat dacă cel mic va reuși!

Un joc de construcție

Menite să dezvolte aptitudini precum lucrul manual, imaginația și orientarea în spațiu, jocurile de construcție sunt alcătuite în general dintr-o multitudine de piese de diferite forme și culori, care pot fi îmbinate pentru a crea structuri rezistente. Copilul poate construi case, turnuri, șine și trenulețe, animale și multe alte forme. Piesele se îmbină și se scot ușor, așa că nu este o problemă să regândească aceste construcții pe măsură ce le creează. Ce e sigur e că, odată intrat în joc, cel mic nu-și va aminti foarte repede că are și un calculator la care vrea să se joace, mai ales dacă are și un prieten-doi cu care să construiască împreună.

Puzzle-uri

Să recunoaștem, și adulții simt uneori nevoia să împrăștie pe o masă piese disparate și să stea zile în șir aplecați asupra lor, până când reușesc să recompună o imagine. Puzzle-urile sunt extrem de variate, de la câteva elemente până la mii de piese mici, în funcție de vârstă și vin sub o multitudine de forme: tablouri celebre, personaje istorice, eroi din benzile desenate, peisaje de iarnă, mașinării, destinații turistice și multe altele. Rezolvarea unui puzzle poate lua mult timp, așa că, dacă îi pui copilului sub brad un astfel de joc educativ, ai șanse mari să nu se mai apropie de calculator o bună perioadă de timp. Mai ales dacă stai și tu cu el și încercați să recreați împreună imaginea de pe cutie.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0