Tumoare cerebrala simptome asociate

Buna seara, fetita mea diagnosticata cu o tumoare cerebrala, pinealoblastom la un an si noua luni, cu doua interventi chirurgicale fara a estripa tumoarea, in urma interventiei a ramas cu o semipareza stanga, cu sindromul parionad. In 2015 in urma celei de-a doua operatii, la o saptamana, a capatat niste miscari la mana stanga incontrolabile, nu o poate controla sub nicio forma, bratul fiind si paralizat. La spitalul din Barcelona ne-au spus ca sunt miscari coreice, insa niciun tratament dat de ei nu au avut niciun efect (miscarile fiind foarte puternice). Acum este fara tratament pentru aceste miscari. Fetita mea acum are 5 ani, va rog frumos un sfat mi-ar fi de mare ajutor. Va multumesc

2 răspunsuri

Răspunsul Expertului

Dr. Cătălin Costovici - Medic Primar Oncologie Medicală, Expert DOC

Din pacate nu exista solutii efective pentru aceste miscari coreice, secundare tumorii si mai ales interventiilor chirurgicale. Aceste miscari necontrolate au desigur substrat neurologic si, din pacate, in afara neurotonicelor si eventual a anticonvulsivantelor nu se poate administra nimic. V-as sugera sa consultati un neurolog infantil pentru aceste posibile indicatii. Personal nu am experienta in acest domeniu si trebuie consultat un specialist de profil pentru a vedea daca, de exemplu, anticonvulsivantele pot fi administrate si de asemenea neurotonicele. Nu stiu daca s-a incercat de exemplu Cerebrolisin.. si.. nu stiu daca se poate administra acest medicament la aceasta varsta.


Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna, din pacate acest tip de miscare este asociat cu prezenta tumorii, in sensul ca mişcarea coreica  abratului stang este de fapt o contractura  spasmodică involuntară a unui grup de muşchi, de tip diskinezie, generata  de acţiunea exagerată a dopaminei în zona creierului ce controlează mişcările bratului stang- probabil unde este localizata tumora, sau care a a fost afectata de interventia ce privea limitarea tumorii este posiil ca sumplimentarea cu vitamina B12 sa ajute, de asemena, cu alte vitamine de tip B, injectabile insa consultati-va  va rog, cu medicul curant...si apelati la recuperarea fizica- kinetoterapie. sanatate multa si putere!!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.