tratament boala LYME

Ma numesc Vinghiac Cristina, am 41 ani, iar in luna octombrie anul 2018 am fost diagnosticata cu borellioza. Am urmat tratament cu antibiotice astfel - luna octombrie 10 zile doxicilina 2/zi - luna noiembrie si decembrie 10 zile cefort 4 g/zi - luna ianuarie 10 zile 3 g cefort/zi - luna martie si aprilie cate 21 zile unidox si doxiciclina. Dupa tot acest tratament, borellia burdoferi IGG a scazut de la 22,2 UA/mL la 8,00 UA/mL, iar IGM de la 74,9 UA/mL la 42,1UA/mL. In luna mai si iunie nu am mai luat antibiotic, iar atunci cand mi-am refacut analizele, IGG a scazut la 6,1 UA/mL, iar IGM a crescut la 47,1 UA/mL. Mi-a fost recomandata inca o cura de 7 zile doxiciclina 2/zi. Va rog frumos sa imi spuneti daca este normal sa creasca IGM dupa atat tratament. Totodata, as dori sa imi spuneti unde se afla un centru de tratament apartinand sistemului de sanatate pentru aceasta boala.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, recomandarea mea este sa discutati cu medicul care v-a recomandat analizele si care se ocupa de cazul dvs., intrucat el cunoaste cel mai bine detaliile legate de starea dvs. de sanatate. Despre boala Lyme puteti afla mai multe informatii din acest articol amplu: https://doc.ro/sanatate/boala-lyme-si-pericolul-muscaturii-de-capusa. Si nu uitati sa luati tratamentul intocmai cum v-a recomandat medicul dvs. Multa sanatate va doresc.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.