Spirulina + Creatina

Tocmai ce citisem acest articol pe site https://www.doc.ro/sanatate/spirulina-superalimentul-cu-proprietati-vindecatoare Din cate am observat, ea exista sub forma congelata (vie), pudra sau capsule. Unii spun: varianta vie se poate asimila de catre corpul uman in proportie de pana la 93% in timp ce varianta pudra si/sau capsulele se pot asimila doar intr-un procent mic de pana la 5%. Din studiile dvs, ati putea confirma acest lucru? Daca nu, exista totusi unele diferente de care ar trebui sa se tina cont? Vreau sa pecizez faptul ca, de cateva luni, iau in fiecare zi 8g de creatina monohidrata pudra. Ar putea exista ceva reactii adverse in urma administrarii acestor doua suplimente? Multumesc anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ionuț Fronea - Medic Specialist Farmacologie Clinica, Expert DOC

Bună ziua,

În mod normal niciun fel de supliment nu ar trebui luat fără recomandarea unui medic. Fiecare, luat separat, poate avea anumite efecte adverse și ar fi bine să existe o monitorizare. Eu vă recomand să luați legătura cu un medic nutriționist și să-i spuneți ce vă doriți să obțineți (și considerați acum că ați obține prin aportul de creatină și spirulină) și ar trebui să vă poată îndruma spre cea mai bună soluție, luând în calcul și istoricul medical, și anumite particularități fiziologice pe care le aveți, etc.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.