Sarcina 5 saptamani

Buna ziua, Astăzi am fost la primul control de cand am aflat ca sunt sararcinata.In timpul prelevarii secretiilor vaginale doamna doctor m-a intrebat daca am avut sangerari. Eu nu am avut însă colul meu a sangerat in timpul prelevari secretiilor. Intrebarea mea este daca acest lucru este grav. M-a cam speriat in momentul in care ea a spus că nu trebuia. Mentionez ca dupa control nu am sangerat si nu am avut nici o problema. Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Este posibil, la unele paciente, sa existe sangerari usoare in timpul si dupa prelevarea probelor pentru secretie vaginala si Papanicolau. Nu este un licru grav decat daca simptomele revin sau continua si dupa aceste manevre. Va recomand sa tineti legatura cu medicul ginecolog, sa nu lipsiti de la controalele periodice si sa fiti atenta la orice schimbare sau simptom, precum sangerare sau durere. Sarcina usoara!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.