Reflux gastro-esofgian

Bună ziua. Mi-ar fii de mare ajutor sfatul dvs. De câțiva ani mă confrunt cu probleme digestive care efectiv mă fac să nu mai am o viață normala. Am ajuns sa îmi fie frica sa mănânc din cauza simptomelor pe care le am. Mereu mă trezesc dimineața cu senzație de ceva in gat,mănânc destul de greu,mereu simt nevoie sa îmi "dreg" gatul. La endoscopie mi s-a spus că ar fii o hernie hiatala de mici dimensiuni,un reflux gastric cu esofagita de reflux. Am urmat un tratament de câteva luni cu Nexium și Motilium,s-au diminuat aceste simptome,însă de ceva timp iarăși am probleme. Iau Dicarbocalm de cate ori simt acea senzație de arsură,însă când mănânc am impresia că îmi rămân alimentele blocate în esofag și am căpătat o frica de a manca,slăbesc tot mai mult și nu știu ce măsuri sa mai iau și unde sa mai merg. De multe ori răgușesc tot din aceasta cauză ,iar mancatul pentru mine a devenit un chin,mereu îmi dreg gatul și mă gândesc că mă voi îneca. De asemenea când stau pe spate simptomele se aprofundeaza. Am consultat și medici ORL,mi s-a făcut fibroscopie,însă nu a pus nimeni accent pe aceasta problemă ce o am.Ce îmi recomandați? Vă mulțumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ionuț Fronea - Medic Specialist Farmacologie Clinica, Expert DOC

Bună ziua,

Ați luat în calcul să începeți să discutați cu un psihoterapeut? Poate fi vorba despre o formă de anxietate care vă agravează simptomele, iar sfera digestivă este cea mai predispusă, în general, la somatizări.

Sănătate și numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.