Par despicat, care se rupe de la vârfuri neoferind posibilitatea de a creste in lungime

Buna ziua, Am 19 ani si de câțiva ani ma confrunt cu o problema legată de creșterea parului. Imi doresc sa il las sa crească cat mai lung, insa nu reușesc sa il aduc la o lungime mai mare de umeri. Se rupe in mod constant de la vârfuri, deși nu folosesc placa si nici nu il tapez sau coafez. Mi s-a spus ca motivul pentru care imi pocnește firul de par este ca nu am o anumită vitamina in organism care sa ajute la creșterea sănătoasa a acestuia. Ce se întâmpla de fapt si care este soluția? Va multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua!

Există unele situaţii în care părul de pe scalp nu creşte peste o anumită lungime. Aceasta se întâmplă din cauza unor particularităţi de structură a firului de păr sau particularităţi genetice legate de lungimea fazei anagen a părului (anagenul este perioada de creştere activă a firului de păr; dacă genetic aceasta este programată pentru un interval de timp mai scurt, nu se va putea obţine o lungime mai mare decât cea obţinută pe perioada anagenului).

Încercaţi să traumatizaţi cât mai puţin firele de păr, atât termic (placă, ondul), cât şi mecanic (nu ştergeţi viguros cu prosopul după spălat, ci mai degrabă uscaţi părul prin tamponare). Puteţi aplica balsam sau măşti speciale pe lungimea firului de păr şi ar fi indicat să efectuaţi şi o cură de tratament oral cu suplimente pentru întărirea firului de păr (vitamine, minerale, aminoacizi, etc.)

Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.