O forma de dureri de cap - Va rog, recomandati-mi un medic

Probleme de sanatate - va rog, recomandari. Salut, ma confrunt cu ceva, de multi ani, care inainte au fost dureri de cap (intense). Atentie, majoritatea oamenilor care citesc asta s-au focalizat pe ideea de migrene, nu si pe situatia din prezent (pe care o voi descrie). Acum nu mai sunt intense. Am invatat sa le tin sub control (nu prin medicamente). In prezent, am reusit sa reduc durerile la o senzatie de amorteala, prin auto-control, iar odata cu asta si frecventa acestora (pentru ca sunt mai calm). Am inceput sa devin constient ca originea nu este neaparat de cauza fizica (adica masele, vedere, oboseala, etc.), ci psihica (presupun). Din anumit motiv, pun stres pe zona stanga a tamplei si se simte ceva ca niste spazme musculare, foarte intense, poate putin apropiate de senzatia de carcel. Ma impiedica sa ma concentrez cum trebuie, iar atentia la detaliile din jur e serios afectata. Va rog, puteti sa-mi recomandati unul sau mai multi medici pentru asta? De asemenea, nu vreau sa fiu nepoliticos, dar puteti sa-mi spuneti datorita cărei experiente/informatii il recomandati? (Incerc sa suprapun cu ceea ce mai stiu si eu despre durerile mele, cat si cu ce mai stiu de la medici la care am mai fost). Va multumesc si va sunt incredibil de recunoscator!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, durerea de cap poate avea cauze multiple, dupa cum am scris in acest articol: https://doc.ro/sanatate/durere-de-cap-cauze-tratament. In functie de manifestarile si de alte caracteristici ale durerii de cap, este bine sa va vada un medic specialist, care poate fi din mai multe arii. De exemplu, exista mai multe tipuri de experti care pot diagnostica si trata durerile de cap, incepand de la neurochirurgi, specialisti in otorinolaringologie sau ORL si pana la oftalmologi si medici ginecologi (pentru ca si femeile gravide se pot confrunta cu migrene) si alti specialisti cu experienta si expertiza in migrene si dureri de cap (dentisti, psihologi clinicieni, etc.). Important este sa se identifice cauza durerii de cap, iar apoi stabilirea unui tratament corect. Recomandarea mea este sa incercati sa mergeti la mai multi medici, cu specializari diferite. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.