Motan rasa norvegiana de padure probleme piele

Buna ziua, Am un motanel cu varsta in jur de 4 ani, sterilizat si de cateva luni(3 luni) i-a aparut pe spate si langa coada nubite si coji.Se scarpina tot timpul si i-a cazut si din par.Acum a inceput mancarimea in jurul gatului cu aparitia bubitelor.Are si 9 kg aproape.Am fost cu el la veterinar si mi s a spus ca ar fi o dermatita din cauza alimentatiei.Mi s a recomandat mancare hipoalergenica virbac si megaderm plic 3 luni.Nu se vede prea mult ameliorarea.L am spalat si cu clorexyderm dar fara rezultate.Ce imi puteti recomanda?Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Garofița Hofmann - Medic veterinar

Buna ziua,

Dermatita poate avea mai multe cauze, ca si in cazul oamenilor. daca medicul a realizat teste dermatologice ce infirma prezenta unui parazit sau a unei bacterii, cel mai probabil cauza este una legata de stilul de viata. Va recomand sa rezolvati in primul rand problema supraponderalitatii, fiindca o greutate atat de mare favorizeaza stresul motanului, stres ce poate cauza la randul lui aparitia si exacerbarea dermatitei. Ca sa nu mai vorbim de problemele sistemice pe care le poate favoriza. Reduceti cantitatea de mancare treptat, optati pentru alimentatie adaptata (exista mancare speciala pentru pisici cu obezitate) si faceti cateva teste precum cele de tiroida, care va pot spune daca ingrasarea are si o astfel de cauza.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.