Interpretare rmn

Examenul Irm lombar efectuat nativ cu secvențele în ponderatie de bază,evidentiaza: -rectitudinea segmentului vertebral lombar cu corpuri vertrebrale in ax - degenerescenta hidrica discala L4-L5 si L5 -S1 - minim edem platouri vertebrale adiacente discului L5-S1 - La nivel L4-L5 protruzie discala circumferentiala cu amprenta pe sacul dual si amprenta radiculara L5 standa -la nivel L5-S1 hernie circumferentiala grad I discret mai etalata median si paramedian dreapta,cu amprenta pe sacul dual si contact radicular S1 bilateral mai accentuat dreapta - con modular fără modificări de semnal.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, va confruntati cu o afectare destul de serioasa a acestui segment vertebral, mai ales din cauza protruziei cu amprentare pe sacul dural  care trebuie interpretata de catre un neurochirurg care va lua cea mai buna decizie si pe baza simptomatologiei- durere,  tulburari de sensibilitate (parestezii) sau motorii (pareze/paralizii) si va decide daca este necesara in cazul dvs adresarea unui serviciu de recuperare medicala si fizioterapie, monitorizare atenta  sau interventia chirurgicala.Sanatate


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.