Infecție după contact

Buna seara! Îmi cer scuze dacă va deranjez. As avea nevoie de niște sfaturi dacă se poate.. Ma numesc Alia Alzaid, am 21 de ani, studenta la medicina. Anul trecut in Octombrie mi-am început viața sexuală cu un partener stabil iar la o luna am făcut o infecție vaginală și urinară cu E.Coli., pe care am tratat-o cu antibiotic. A urmat o lunga perioada de câteva luni in care am avut candida la nivel intestinal și vaginal și pe care am tratat-o mai greu. Problema cea mai mare e ca de 2 luni am încontinuu senzatiile unei Infecții urinare, dar uroculturile au ieșit sterile. Am luat in fiecare zi dezinfectante urinare, la un moment dat am luat și antibiotic din disperare. Am mereu senzația de usturime la nivelul uretrei și durere la urinare. Toate astea îmi afectează enorm de mult viața personală deoarece după fiecare contact, partenerul meu se îmbolnăvește, urinează des și are usturimi. Am vizitat toți doctorii urologi și ginecologi din oraș și nimeni nu știe ce ar putea fi. Efectiv sunt disperata.. Va rog dacă puteți sa îmi dați niște sfaturi... Va mulțumesc! Mi-a mai zis cineva sa iau o perioada de 6 luni antibiotic, pt ca după infecția aceea urinară sa nu recidiveze, dar nu știu ce sa zic... Chestia e ca după fiecare contact sexual, iubitul meu se îmbolnăvește iar eu simt ca o iritația la nivelul vulvei și usturime la urinare. Am avut mereu grija cu absolut tot ce tine de igiena personală și sexuală, eu si partenerul. Deja sunt disperata de un...am încercat toată farmacie și nu e ok, chiar îmi doresc o viața normala...am fost inclusiv la psihiatru Pt ca nu am știut ce se întâmpla. N-am crezut la vârsta mea sa fiu atât de bolnava. Sper sa ma ajutați.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna, cred ca si partenerul ar rebui sa mearga la un medic urolog pentru efectuarea unei uroculturi, dar si a unui sediment urinar si analize generale.

in general, tratamentele din aceasta sfera trebuie urmate de ambii parteneri- in cazul prezentei candida, de exemplu, dar si a altor infectii cu transmitere sexuala. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.