Gastroenterolog si specialist in boli metabolice pentru copil care nu digera mancarea si nu ia in greutate

Buna seara! Am un baiat in varsta de 11 ani pe care nu stiu la ce medic sa il duc ca sa inceapa sa asimileze hrana, sa digere mancarea si sa ia in greutate. La cropocitograma a iesit detritus alimentar relativ bogat, flora microbiana bogata, polimorfonucleare rare etc, adica niste resturi nedigerate. La ecografia abdominal-pelvina a mai iesit ceva care nu este in regula: colecist multipluseptat cudat infundibular. La testul de sange hemoglobina este mai mica pentru ca este purtator de gena talasemica. Pentru a elimina o alta problema, i-am facut si testul pentru boala celiaca si a iesit negativ. I-am facut inclusiv din scaun calprotectina si lactoferina si au iesit bine, ceea ce indica lipsa inflamatiilor. Doctora a interpretat rezultatul analizelor ca un dezechilibru intestinal, insa nu am un diagnostic exact in urma testelor si dupa ce am fost la dr. Gherghina si la dr. Stanciu am eliminat anumite alimente din dieta, insa nu ii dau un regim sever ca sa nu se anemieze. A luat B6 si acid folic, triferment si probiotice. Cum mananca un cartof prajit sau altceva de pofta, cum are scaun rau. Nu stiu unde sa ma duc cu el si ce sa fac sa fie bine si sa se ingrase. Este complexat pentru ca nu ia in greutate si ingrijorat ca nu va fi un copil cu copilarie normala. Va rog frumos sa ma ajutati! Multumesc anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, 

Cel mic ar trebui vazut fie de un gastroenterolog - de exemplu Dr Cristina Becheanu de la spitalul Grigore Alexandrescu, sau de un medic nutritionist cum ar fi Expertul DOC Dr. Laura Ene, pentru o dieta personalizata.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.