Existenta sifilis ?

Buna seara, de aproximativ 1 an de zile prietena mea a inceput sa simta disconfort in timpul actului sexual. Recent a mers la ginecolog (Clinica Anima) unde a facut niste teste. Din teste ia reiesit urmatoarele afectiuni: infectie urinara, candida si VDRL Pozitiv [Confirmat metoda cantitativa-Titru 1/1 pozitiv(2+), Titru 1/2 pozitiv(1+), Titru 1/4 negativ]. Pentru ca ne-am panicat si fiinca atat medicul ginecolog cat si cel dermatolog i-au prescris direct medicamentatie fara mari explicatii, eu am mers la Regina Maria, la sectiunea boli infectioase, unde mi s-a umplut o fisa cu analize de sange (destul de costisitoare), nimic pentru a controla daca eu am infectie urinara sau candia, nici acolo nu am primit explicatii desi venisem cu analizele partenerei mele si speram ca o sa ne lamureasca cineva pe care consideram mult mai "specialist", ocupand un post la o clinica atat de recunoscuta. Testele mele mi-au gasit Anticopri Anti-citomegalovirus si Antivirus Herpetic 1 Igg pozitiv, cel Antivirus Herpetic 2 Igg fiind negativ iar testele pentru sifilis, atat RPR cat si TPHA scris Negativ la ambele si nimic mai mult. Sperand ca a fost o greseala si citind pe internet ca testele VDRL pot da fals-pozitiv din diverse motive, prietena mea a facut de urgenta analize la Synevo dar astazi iau iesit ambele teste pozitive "RPR cantitativ 1.83 RU" si TPHA "209", nu stim ce sa mai facem pentru ca relatia noastra sexuala dateaza de 3 ani, timp in care a fost o relatie monogama, iar la Anima ii s-a spus ca este la inceput boala, cum se poate asa ceva ? Urmeaza sa facem programare la dermato venerolog de urgenta, daca se poate sa venim si la dvs. daca sunteti din Bucuresti sau daca ne puteti da macar cateva informatii. De mentionat ca prietena mea a inceput tratamentul pentru infectia urinara si candida, iar eu astept sa mi se citeasca analizele si sa fiu indrumat pentru viitoarele teste si tratamente. Astept cu nerabdare orice raspuns din partea dvs.. Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Cel mai probabil este vorba de un sifilis, ramane de efectuat si testul FTA pentru IgM si IgG, pentru a stabili vechimea infectarii. Tratamentul este recomandat pentru ambii parteneri, cu urmarirea testelor in dinamica pe parcursul tratamentului.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.