Excizie veruca plantara - Dermatologie

Buna! Am fost diagnosticata cu veruca vulgara plantara si mi-a fost scoasa prin excizie. Veruca a fost foarte adanca in talpa si provoca dureri imense. Sunt 3 zile de la excizie si ma doare inca. Posibil inca sa mai fie veruca mai adanc in talpa sau este normal sa doara? Dermatologul s-a mirat cand i-am spus ca ma doare si considera ca poate de la stratul gros de pansamente si poate de la calcatul pe suprafete denivelate. Am citit cateva articole in care nu se recomanda excizia cu chiureta pt ca provoaca cicatrici si veruxa va reaparea...nu stiu ce sa cred. Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua,

Avand in vedere ca au trecut doar cateva zile de la interventie si ca veruca a fost foarte adanca, recomandarea ar fi sa mai asteptati cateva zile, in care sa va urmariti simptomele. Durerea depinde de foarte multe lucruri, de la sensibilitatea locala, la cat de mult este folosit piciorul, etc. Puteti cere oricand si o a doua prere, insa medicul trebuie sa vada leziunea, ca sa va poata oferi un sfat. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.