Epilarea definitiva

Buna ziua! Andreea Botcau ma numesc si ma “macina” de ceva vreme intrebarea: Epilarea definitiva cu laser are efecte adverse? Mai concret, ma intereseaza pentru zona inghinala daca este in regula sau nu a se folosi? Dar in perioada sarcinii, la inceput sa spunem, ar fi in regula? Multumesc si astept raspunsul dvs cu nerabdare.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Fiecare metoda de indepartare a parului nedorit are avantaje si dezavantaje, asa cum am scris in acest articol: https://doc.ro/sanatate/metode-de-epilare-avantaje-si-dezavantaje. Expertii nu recomanda epilarea definitiva cu laser in timpul sarcinii, intrucat nu s-au efectuat pana acum studii pe oameni care sa dovedeasca faptul ca metoda de epilare cu laser este una sigura in sarcina. Cel mai bine ar fi sa incercati aceasta metoda dupa ce veti naste si dupa ce ati discutat, in prealabil, cu un medic dermatolog cu experienta in epilarea definitiva cu laser. In privinta zonei de pe care doriti sa indepartati parul, se poate folosi cu succes epilarea definitiva cu laser in zona inghinala. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.